Staňte se prodlouženou rukou zla v novém RPG Tyranny od Obsidianu
zdroj: Vlastní foto autora

Staňte se prodlouženou rukou zla v novém RPG Tyranny od Obsidianu

11. 11. 2016 10:27 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Na nové hry nabitý listopad pokračuje dnešním vydáním Tyranny, nového RPG od Obsidianu, kteří po Pillars of Eternity (tentokrát pod vydavatelským dohledem Paradoxu) přišli s poněkud temnějším zasazením. Zapomeňte na boj proti zlu, to vyhrálo a vy jste putující soudce a kat v jedné osobě, který slouží nejvyššímu vládci Kyrovi. Je jen na vás, zda budete v otročené říši rozsévat naději, nebo ještě víc přiškrtíte poddané. 

Mám za sebou pár hodinek (což znamená, že jsem dvě strávil při ladění postavy) a musím říct, že svět Tyranny působí příjemně originálně. Navíc vás do něj uvede příjemný textový tutorial, který vysvětlí, jak se vlastně stalo, že Kyros zvítězil. Především vám ale pomůže vysvětlit klíčové pojmy, jako jsou místa, bitvy a události obecně a můžete skrz něj nastavit určité parametry světa. Velmi elegantní.

Pokud máte rádi styl RPG od Obsidianu, prozatím se zdá, že s Tyranny neuděláte krok vedle. Úvod příjemně kombinuje tradiční souboje s pauzou a hodně dialogů a netrpíte pocitem, že jen odklikáváte košaté monology. Navíc, svět opravdu působí výrazně jinak, než třeba standardní fantasy jako v případě Pillars of Eternity a svou cizostí a syrovou atmosférou je příjemně neokoukaný. 

zdroj: Archiv

Nejnovější články