Stalker 2 se upomíná dalšími záběry ze hry
zdroj: GSC

Stalker 2 se upomíná dalšími záběry ze hry

3. 1. 2023 11:49 | Novinky | autor: Ondřej Partl |

Tvůrci z ukrajinského studia GSC Game World to kvůli stále probíhající válce na Ukrajině rozhodně nemají lehké. Kvůli ní se tým většinově přesunul do Prahy, přičemž někteří z vývojářů zůstali bránit vlast. Takto nedávno padl již druhý člen tohoto studia, Volodymyr Ježov.

Tato nelehká situace logicky ovlivnila vývoj očekávaného druhého Stalkera, jehož vydání bylo již několikrát odloženo. Dočkáme se letos? Těžko říct.

Čekání je to dlouhé, nicméně ještě před koncem roku 2022 studio fanouškům umožnilo alespoň lehce ukojit choutky, a to skrze novou dvouapůlminutovou ukázku nazvanou „Pojď ke mně“, vydanou i na počest padlých hrdinů ve válce.

zdroj: GSC

Ukázka se objevila po několikaměsíčním suchu, během něhož příliš nových materiálů přímo ze hry uveřejněno nebylo. Nicméně právě odhalené záběry to do jisté míry vynahrazují, jelikož nabízí bohatý průřez z mnoha atmosférických lokací, jejichž zpracování i díky použitému Unreal Enginu 5 vypadá skvěle.

Kromě toho si prohlédneme několik postav, na které během putování Zónou narazíme, a pár segmentů nabízí pohled na místní akci. V té se proti vám postaví lidští i zmutovaní nepřátelé a na jejich odpravu na onen svět lze využít bohatého zbraňového arzenálu, kde nechybí různé pistole, brokovnice či útočné pušky. Jestli se ale nechcete pouštět do příliš velkých akcí, můžete zvolit kradmý postup.

Stalker 2: Heart of Chornobyl míří na PC a Xbox Series X/S. Již v den vydání bude titul dostupný i v rámci Game Passu. Tuzemské hráče navíc jistě potěší, že se chystá česká lokalizace v podobě titulků.

Nejnovější články