Square oznámil Final Fantasy XV tak trochu netradičně
zdroj: tisková zpráva

Square oznámil Final Fantasy XV tak trochu netradičně

11. 6. 2013 7:45 | Novinky | autor: Adam Homola |

Pamatujete ještě na Final Fantasy Versus XIII? Square chtěl zřejmě dojit třináctku co to šlo a tak jsme se měli dočkat několika her s číslovkou XIII, včetně Versus. Hra se oznámila už na E3 v roce 2006, coby součást projektu Fabula Nova Crystallis, ze kterého nakonec vzešlo několik FF her, ale na tenhle Versus se už nedostalo. Square z něj totiž udělal plnohodnotné Final Fantasy XV.

Na tahle podivná oznámení má vůbec série Final Fantasy štěstí - svého času se klasická třináctka oznámila společně s Final Fantasy XIV. Onlineovka si žije vlastním, byť ne zrovna dokonalým životem, proto ten “skok” ze třináctky na patnáctku. Ve videu, které se pouštělo na tiskové konferenci Sony se pustil trailer plný překvapivě rychlé akční hratelnosti, na konci se objevilo staré logo, aby bylo vzápětí přepsáno logem novým.

Jestli je to dobře nebo špatně už nechám na znalcích série, každopádně minimálně po vizuální stránce je to jasné Final Fantasy na první pohled. FFXV vyjde na PlayStation 4, ale o žádné exkluzivitě řeč nebyla, takže je dost možné, že se nejnovější Final Fantasy objeví také na jiných platformách.

Dění okolo letošní E3 můžete sledovat v našem E3 2013 speciálu a na videa pak můžete koukat na Games TV.

Nejnovější články