Speedrunnerka pokořila Baldur's Gate III za méně než 20 minut
zdroj: Larian Studios

Speedrunnerka pokořila Baldur's Gate III za méně než 20 minut

29. 1. 2024 14:45 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Že je Baldur's Gate III masivní RPG, které dohrajete za sto hodin? Ale kdeže! Speedrunnerce s přezdívkou Mae se epické fantasy podařilo vůbec jako prvnímu člověku na světě dohrát pod 20 minut. Konkrétně k závěrečným titulkům dorazila za 19 minut a 20 vteřin. Na video z jejího průchodu hrou se můžete podívat níže.

 

Mae není v promptním dohrávání Baldur's Gate III žádný nováček a právě ona stojí za některými taktikami a zneužíváním chyb, díky kterým se dá dobrat konce v rekordních časech. Už dříve například odhalila způsob, kdy zabitím Shadowheart a nacpáním její mrtvoly do krabice přeskočíte až na konec druhého aktu. S tímto trikem jde Baldur dohrát i pod 5 minut, ale Mae si posléze vytyčila nový cíl – dohrát hru, ale tentokrát nepřeskočit žádného z hlavní trojice záporáků.

Rekordního času v této disciplíně se jí povedlo docílit se Shadowheart proměněnou v medvěda, očarovanou neviditelností, s maximální silou a využíváním takřka neomezeného skákání, které dokáže udělovat astronomické poškození, což je trik, kterému se přezdívá Owlbear Orbital Strike. O smrt Orrin Rudé a Envera Gortashe se pak postaralo chytré využívání prázdných prostor pro vývojáře a obyčejný vrh do příkopu.

Dvě třetiny speedrunu přitom hráčka strávila ve třetím aktu hry, takže je docela možné, že se výsledný čas podaří ještě o nějaké ty minuty navíc očesat. Baldur's Gate III je hra plná možností a originálních řešení často svízelných situací. Bude zajímavé sledovat, na jakém čase se pokusy speedrunnerů nakonec zastaví.

Nejnovější články