Sony oznámila a rovnou vydala hypnotickou arkádu Entwined
zdroj: tisková zpráva

Sony oznámila a rovnou vydala hypnotickou arkádu Entwined

13. 6. 2014 9:45 | Novinky | autor: Adam Homola |

Letošní E3 indie hrám opět přála, stejně jako ta loňská. Jednou z menších her, která mě zaujala na první pohled, byla vedle Oriho hlavně Entwined. O vaši pozornost si hra autoritativně řekne už v prvních vteřinách traileru, načež se budete velice složitě rozhodovat, který z obrázků prozáří pozadí vaší plochy. Entwined přitom nesází jen na nádherný vizuál - chce vás dostat i příběhovým zasazením.

Entwined patří bezpochyby mezi imidžovky Sony, stejně jako třeba na E3 oznámený HD remake Grim Fandango. Jsou to hry, ve kterých má prsty (finanční/vývojářské/vydavatelské) Sony, přestože to firmě miliony dolarů zisku rozhodně nepřinese. Hry jako Flower, Journey a Entwined tu ale nejsou od toho, aby vykouzlily úsměv na tváří akcionářů Sony. Mají potěšit především fajnšmekry, influencery a podobná individua, u kterých pak kredit PlayStationu stoupne zase o kousíček výš.

zdroj: Archiv

"Honba za novými nápady, vytvoření smysluplného uměleckého stylu a touha poskytnout hráčům něco opravdu nového a zábavného byly hlavními hnacími motory za tímto projektem. Srdcem Entwined je originální herní mechanika, díky níž hra vytváří unikátní pocit pohybu. Navodit ho lze pouze vybalancováním vyžadovaných schopností, živoucímu vizuálnímu stylu a skoro až hypnotickému původnímu soundtracku," napal na PlayStation Blogu kreativní šéf studia Pixelopus, Dominic Robilliard.

Nově oznámenou Entwined má na svědomí mladičký tým Pixelopus, ve kterém bychom generacemi ošlehané vývojářské bardy hledali marně. Tým se skládá z absolventů dvou uměleckých univerzit v USA a podle všeho mají talentu na rozdávání. Nesoustředili se jen na audiovizuální orgasmus, ale snažili se neodfláknout ani příběh. Entwined je o dvou do sebe zamilovaných stvořeních, která ale nemohou být spolu. Jde o rybu a ptáka, které musíte napříč devíti životy sblížit a nakonec je sjednotit na věčnost. U pozadí příběhu se vývojáři nechali inspirovat starověkým čínským mýtem, do kterého přimíchali téma reinkarnace. 

Entwined zdroj: tisková zpráva

Ptáte se už na samotnou hratelnost? Entwined je akční arkáda, ve které je vaším cílem překonat překážky simultánního ovládání obou stvoření a dostat nešťastně zamilovaný páreček k sobě. Když se vám to podaří, promění se dvojice ve velkého draka - moment proměny má působit jako osvobozující odměna za dosažení cíle.

Hra obsahuje i systém Skywrite, tedy jakousi forma "psaní" na oblohu, skrze níž můžete vytvářet vzdušné struktury. Ty lze pak na PS4 sdílet pomocí tlačítka Share na DualShocku. Nejen že Sony Entwined na své tiskové konferenci na E3 oznámila, ona hru i rovnou vydala. Tak trochu Applovský přístup "dnes oznámíme, zítra prodáváme" se v malé míře objevil i na letošní E3 - Entwined se dočkala rovnou vydání a například Battlefield: Hardline a Destiny beta/alfa verze.

Entwined zdroj: tisková zpráva

V tuto chvíli je Entwined venku zatím jen na PlayStation 4 za 10 dolarů. Na PlayStationu 3 a PlayStation Vita vyjde zhruba za měsíc. Titul ale podporuje Cross-Buy a pokud si Entwined koupíte teď na PS4, budete hru mít dostupnou i na PS3 a PSV. Až se pokocháte trailerem, tak nakoukněte do galerie, kde může vaše prohlídka v klidu pokračovat nad plejádou nádherných obrázků.

Nejnovější články