Slovenští Pixel Federation představili trojici zajímavých titulů
zdroj: tisková zpráva

Slovenští Pixel Federation představili trojici zajímavých titulů

17. 3. 2016 15:40 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Slovenské vývojářské studio, Pixel Federation, je známé především díky své F2P tvorbě, v rámci aktuální GDC oznámená trojice titulů ale odhaluje širší herní portfolio. V létě tak na PC a na Steam dorazí survival RPG Morning Men, online postapokalyptická akce Galactic Junk League a do virtuální reality pak zamíří logický CoLab.

Morning Men

Morning Men slibuje kladení velikých otázek a přenášení zodpovědnosti na bedra hráčů. V jádru je hra taktickým a epizodickým survival RPG, které těží z těch největších klasik žánru science fiction a které je inspirováno i komiksovými předlohami. Odtud si hra také přebírá svou osobitou vizuální stylizaci.

Morning Men zdroj: tisková zpráva

Tu doplňuje soubojovým systémem převzatým ze žánru JRPG her a především bohatě vykreslenými postavami. Pixel Federation slibují, že jednotlivé postavy (ovládat jich budou hráči vícero najednou) budou reagovat nejenom na sebe, ale především také na akce hráče. Ty mohou jednotlivým postavám pomoci, stejně tak ale lze ranit jejich city nebo jim dokonce zničit životy.

A o ty se bude hrát především – příběh představí mladou dívku Luditte, obyvatelku metropole jménem Citadel City. Tam vládne teokracie vedená padouchem jménem Copper Hand, jenž ovládá vše, od života prostých lidí až po správu nerostných surovin.

Svoboda tak ve městě neexistuje, stále je však život mezi ostatními příjemnější, než bojovat o holé přežití v pustině. Jenže právě tam je Luditte vyhnána a tam také bude muset o onen život bojovat. V patách jí totiž jsou nohsledi hlavního záporáka.

Galactic Junk League

Naproti tomu Galactic Junk League opustí ideu osamocené hlavní hrdinky a nabídne zápolení s dalšími hráči v rámci multiplayerového titulu. Ten je ale zasazen do postapokalyptického světa budoucnosti, ve které se vesmír sice zprvu plnil prosperujícími technologiemi, nakonec to ale dopadlo úplně jinak a z herního světa je tak jedna velká skládka.

Galactic Junk League zdroj: tisková zpráva

Tam se odehrávají nelítostné souboje, jejichž premisa může dát vzpomenout na letitý Bet on Soldier – boj je zkrátka jedinou zábavou a čím víc zničující je, tím lepší. Zapomeňte však na pohyb po svých – vesmírná skládka poskytuje obrovské možnosti a nedílnou součástí hry je tak sandboxové budování nejen zničujících zbraní, ale především obřích korábů.

A právě okolo těch se bude boj točit především. Galactic Junk League je tak vesmírnou arkádou kombinovanou se sandboxovým budováním vesmírných lodí, čímž může hra připomenout našincům známé Space Engineers. Zde však bude zřejmě větší kladen důraz na boj s tím, že vítězné bitvy pak nepřinesou nic jiného, než další možnosti budování a pokročilejší stavební prvky.

Hra by měla vstoupit na Steam a do betaverze ve druhém čtvrtletí, pár měsíců poté vyjde i v plné verzi a očekávat lze i pravidelný přísun dodatečného obsahu.

CoLab

A konečně posledním nově představeným projektem je na první pohled menší logický titul, zdání však může klamat a je to právě CoLab, který je dost možná možná nejambicióznější z trojice her.

CoLab totiž míří do virtuální reality, a to na Samsung Gear VR, HTV Vive i na Oculus Rift současně. S helmou na hlavě se hráči probudí v neznámém sci-fi prostředí a v soustavě mnoha místností, ve kterých bude zapotřebí vyřešit řadu hádanek.

Colab zdroj: tisková zpráva

S každou úspěšně vyřešenou se hráči posunou do úrovně další a je jen pochopitelné, že každá následující bude obtížnější, než byla ta předchozí. Na mozkové závity náročnou poutí bude hráče doprovázet tajemný hlas. Odkud pochází a proč vlastně vůbec promlouvá, to už budou muset zjistit hráči sami.

Na to budou mít zhruba dvě hodiny – CoLab cílí na kratší, intenzivní zážitek. Dočkáme se jej ještě během tohoto léta.

Nejnovější články