zdroj: PlayWay

Slovanské pohádky a bohové ožijí v budovatelské strategii Mythos: Slavic Builder

24. 3. 2021 16:35 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Určitě máte rádi slovanskou mytologii, tak jako my. A určitě také nepohrdnete další budovatelskou strategií, obzvlášť s tématem nám velmi blízkým. Realtimová strategie Mythos: Slavic Builder má sice trochu zvláštní název, ale je v něm vlastně skryté vše podstatné.

Ve hře se ujmete malého kmene slovanských osadníků, s jejichž pomocí se pokusíte vybudovat prosperující sídlo. V těchto dávných dobách není nouze o přírodní suroviny, ale nemůžete se jen tak vypravit do lesa a udělat z něj holou pláň.

Zdroje jsou totiž chráněné bájnými bytostmi a božstvy, s nimiž se nejprve musíte utkat. Tedy pouze za předpokladu, že bažíte po jejich krvi, protože některým z nich stačí i jistá forma obětiny a své dary vám vydají v míru.

I tak ale bude vhodné po postavení prvních baráčků a zajištění obživy začít myslet na armádu. Vaše osada se totiž brzy stane terčem mytologických monster, jiných kmenů, ale také Vikingů a démonů.

Tvůrci z polského studia Madnetic Games Mythos: Slavic Builder teprve teď oznámili, takže se ještě neohánějí žádným datem vydání a z platforem jmenují pouze počítače.

Já pro vás mám ale jedno varování. Toto studio spolupracující s vydavatelstvím PlayWay vzniklo teprve nedávno, ale už má ve vývoji pět (!) her, z nichž většinu tvoří simulátory – vedle výše zmíněné hry jsou to ještě WW2 Rebuilder, WW2 Simulator, Photographer Simulator a Lost Lies. Skutečně zvládne mladé studio tolik práce najednou? A bude alespoň ten Mythos: Slavic Builder za něco stát?

Nejnovější články