Sláva Císaři, na GOG vyšly tři strategie ze světa Warhammeru
zdroj: tisková zpráva

Sláva Císaři, na GOG vyšly tři strategie ze světa Warhammeru

17. 7. 2015 11:41 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Sehnat některé hry z adaptující produkci Games Workshop je dnes úkol takřka nadlidský. Naštěstí se podařilo GOG dostat se skrze sveřepou obranu této firmy a tak nově nabízí tato platforma digitální distribuce dvojici klasických her z universa Warhammer 40,000 a jednu z Warhammer Fantasy. Když začneme odzadu, do světa meče, magie a krve se vydáte ve vynikající realtime strategii Warhammer: Shadow of the Horned Rat (GOG), za což děkuji dvojnásobně, neboť jsem její CD kamsi „dobře uložil.“

Pokud chcete správně pochmurnou a nekompromisní strategii z tohoto universa a nemáte po ruce mnou oblíbenější Dark Omen, Stín Rohaté krysy je tím pravým pro vás. Vlastně, i když máte Dark Omen, stejně si tenhle kousek zahrajte, protože i přes výrazně zestárlý vizuál (hra bohužel pochází z doby, na níž se stárnutí obzvláště projeví) jde o vynikající a hlavně náročnou zábavu.

Druhým titulem je tahová strategie Warhammer 40,000: Chaos Gate (GOG), v níž ovládáte skupinku ultramariňáků v pátrání po artefaktu z doby před Horovou herezí. Nicméně, ačkoliv je základ ryze XCOMový, prostoru pro realizaci vašeho vnitřního mariňáka je tu víc než dost. Kromě mariňáků všemožných druhů (assaulti, terminátoři apod) se vám do rukou dostanou i vozidla od Predatora, přes Rhino až po, pravda, vlastně ne úplně vozidlo, Dreadnaughta.

Třetí hrou je pak poněkud megalomanská tahovka Warhammer Epic 40,000: Final Liberation (GOG). Jelikož se hra otevřeně hlásila k obrovité koncepci stolního Epicu, odpovídá tomu i rozmach téhle hry od SSI. 85 typů jednotek, které zrekonstruují válku mezi mezi Impériem a Orky nabízí dost prostoru na to, abyste své armády do scénářů poskládali jak se vám zlíbí. Od lidských vln Imperiální gardy až po přesné útoky několika vybavených čet mariňáků.

Tahle trojka her je prostě opravdový zlatý fond her z dvojího universa a i když by zasloužila ještě pár kamarádů přidat, rozhodně jde o velký krok ze strany Games Workshop. Potvrzuje to i Oleg Kapovsky z GOG: „Po celé roky bylo prakticky nemožné tyto hry sehnat. Jejich oživení znamená, že jsme museli kopat hodně hluboko, ale jsme nadšení, že jsme získali práva na jejich znovuvydání, protože představují jedny z nejdůležitějších her z portfolia Warhammeru.“

Nejnovější články