Sky Knights je nezávislá arkádová střílečka s moderními letadly
zdroj: tisková zpráva

Sky Knights je nezávislá arkádová střílečka s moderními letadly

26. 1. 2017 14:25 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Jednomužný vývojářský tým jménem Hampus Bankler pracuje na prostém, ale moc pěkně vyhlížejícím titulu Sky Knights. Jde o primárně multiplayerovou, shora viděnou arkádovou střílečku, v níž ovládáte moderní letoun a bojujete ve dvou čtyřčlenných týmech proti sobě. Pokud hledáte realistický letecký simulátor, odvraťte zrak, ale pokud byste zkusili střílečku, v níž jde o dokonalé zvládnutí vašeho malého letadla a co nejlepší manévrování, zkuste dát Sky Knights šanci.

Hra je k dispozici v rámci alfa verze, do níž se můžete přihlásit na oficiálních stránkách. V jejím rámci je k dispozici šest různých letadel, například A-10A, F-16A či F-15C, z nichž každé má své výhody i slabiny. Výbavu letounů, jíž můžete i měnit a vylepšovat zahrnují projektilové zbraně, teplem a radarem naváděné střely, bomby, rakety vzduch-země (protože útočit půjde i na pozemní cíle) a řada dalších nástrojů ničení.

zdroj: Archiv

K dispozici je celkem patnáct upgradů letadel plus šest schopností, které si můžete v průběhu hraní odemknout a zvolit si ten, který odpovídá vašemu hernímu stylu. Kromě letadel ovládaných živými hráči či umělou inteligencí bude mezi vaši opozici patřit i pozemní síly včetně protiletecké techniky. Ještě, že máte k dispozici bomby a rakety. V boji proti letadlům využijete jak manévrování, tak i speciální protiopatření, které třeba setřesou naváděné rakety.

Sky Knights úspěšně prošla Steam Greenlightem a za zmínku stojí, že Švéd Hampus Bankler působil v Roviu, kde patřil k hlavním vývojářům Angry Birds 2. Na Sky Knights dělá veškeré programování, designová rozhodnutí a také skládá hudbu, nicméně s testováním, ozvučením a pár dalšími prvky mu pomáhá blíže nespecifikovaná skupinka zkušených vývojářů.

Nejnovější články