zdroj: Takibi Games

Skupinová tahovka Mars Tactics se chlubí zničitelným prostředím

15. 5. 2023 16:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Chystaná nezávislá tahovka Mars Tactics slibuje netradiční přístup k taktice a strategii. Její stylizovaná voxelová prostředí jsou totiž plně zničitelná. Chybí vám na povrchu Marsu zákop, ve kterém byste se skryli před palbou? Není problém, stačí jeden granát, a rázem máte dokonalý bojový úkryt. Na trailer ke hře se můžete podívat výše.

Jablkem sváru znepřátelených frakcí vydřidušské korporace a vzbouřených dělníků je nový vzácný nerost, který slibuje vyřešit všechny problémy Země. Jenže horníci se bouří, vadí jim příšerné pracovní podmínky, zatímco manažeři v nažehlených oblecích sedí v pohodlných kancelářích.

Tady přijde na řadu první z vašich mnoha důležitých voleb. Budete hrát za pracovní sílu zoufalých, ale odhodlaných pracovníků, nebo se ujmete vedení silových složek korporace, které sice oplývají bohatstvím, ale musí navždy sloužit bezskrupulózním akcionářům na Zemi?

Mars Tactics kombinuje menší taktické střety jednotek, které se na tahy odehrávají na procedurálně generovaných bojištích, a velkou strategii o kontrole nad regiony se správou jednotek a využíváním surovin.

Mars Tactics zdroj: Foto: Takibi Games

Trailer slibuje doslova explozivní střety s pokročilými taktickými manévry. Podobně jako třeba v sérii XCOM bude záležet na tom, jak a za čím se kryjete, na procentuálně dané přesnosti a speciálních schopnostech, mezi které patří například podpůrná palba.

Reálná balistika má simulovat fyziku skutečných objektů. Kulka, která mine cíl, zázračně nezmizí ze vzduchu, ale pokračuje dál v trajektorii. Překážky lze prostřelit, dírou ve zdi prohodit granát. Celému bojovému divadlu pak vévodí taktické nálety, bojová vozidla a další vojenská technika.

Pocit, že vaši vojáci píšou svůj unikátní příběh, umocní systém osobností a dynamická ekonomika. Jednotky se totiž zdokonalují ve schopnostech, které používají v boji. To samé platí pro nabídku a poptávku po surovinách. Můžete například během bojů zničit důl na led, který okamžitě vystřelí ceny vody na Zemi do astronomických výšin.

Mars Tactics zdroj: Foto: Takibi Games

Zábavu na dlouhé desítky hodin slibuje i umělá inteligence zaměřená na cíle a plánování. Nepřátelé přemýšlejí dopředu a snaží se kreativně dosáhnout stanovených cílů. Nebudou se tak zdráhat stáhnout z prohrané přestřelky ani nalákat vaše vojáky do pasti.

Mars Tactics zkrátka z prvních indcií vypadá jako skvělá strategie pro všechny milovníky tahovek. Hra by měla vyjít ještě letos na PC, už teď si ale na Steamu můžete vyzkoušet demoverzi.

Nejnovější články