Škatulata ve vedení Sony: Končí šéf PlayStationu Jim Ryan
zdroj: Michael O'Donnell / Sony

Škatulata ve vedení Sony: Končí šéf PlayStationu Jim Ryan

28. 9. 2023 8:15 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Šéf zábavní divize Sony, Jim Ryan, v březnu odchází po úctyhodné třicetileté kariéře do důchodu. Na jeho místo do čela Sony Interactive Entertainment dočasně nastoupí současný finanční ředitel mateřské společnosti Sony Group Corporation, Hiroki Totoki. 

„Užíval jsem si práci v jedinečné firmě se skvělými lidmi a úžasnými partnery. Ale je pro mě stále těžší žít v Evropě a pracovat v Severní Americe. Odcházím s priviliegiem, že jsem se mohl podílet na vývoji produktů, které ovlivnily miliony životů po celém světě. PlayStation bude vždy součástí mého života a jsem více než kdy dřív přesvědčený o jeho zářné budoucnosti,“ uvedl Ryan v tiskovém prohlášení ke svému odchodu.

Jim Ryan nastoupil do Sony Interactive Entertainment Europe v roce 1994, tedy rok před uvedením vůbec prvního PlayStationu na trh. Jeho úkolem bylo posílit pozici Sony v Evropě a otevření nových poboček firmy. Na prezidentské křeslo zábavní divize Sony usedl v únoru 2019, před tím zastával různé vedoucí pozice, včetně například šéfa obchodu a marketingu.

Nejnovější články