Simulátor vesmírného kapitána Into the Stars připomíná o hodně hezčí FTL
zdroj: tisková zpráva

Simulátor vesmírného kapitána Into the Stars připomíná o hodně hezčí FTL

6. 1. 2015 14:53 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

S vesmírnými hrami se roztrhl pytel, což platí i pro specifický subžánr, který nakopla hlavně návyková bomba FTL – Faster Than Light. V roli (často neviditelného) kapitána v podobných hrách spravujete svou loď a bojujete o přežití v malebném, leč krutém vesmíru. A studio Fugitive Games zkouší tenhle nápad prodat ještě jednou v kickstarterovém projektu Into the Stars, který se od FTL a podobných projektů zásadně liší hned v několika bodech. Tvůrci třeba nabídnou potulování vesmírem v atraktivní grafice made by Unreal Engine 4, která nenechává události jen na vaší představivosti, nýbrž můžete pěkně z můstku vaší lodě sledovat a řídit vše podstatné.

V prvé řadě je třeba říct, že Fugitive Games nejsou byznysem neozkoušenými vývojáři z garáže. V životopisu členů studia najdete pracovní zkušenosti z firem jako DICE, Capcom či SCEA a mezi tituly, na nichž pracovali třeba Lost Planet, Medal of Honor, Battlefield, Shadows of the Damned nebo MAG. Hudbu pro Into the Stars navíc složí Jack Wall, který stojí za skvělými soundtracky pro Mass Effect 2 nebo Lost Planet 3!

Into the Stars vypráví příběh lodi Ark 13, která unikla z obležené matičky Země, vandruje vesmírnými sektory a hledá nový domov pro lidstvo. O Ark 13 se staráte v roli kapitána a máte pod palcem zbytek posádky. Na triku vlastně máte všechno vy. Staráte se o posádku i civilisty a samozřejmě též o loď. Řídíte souboje, vyjednáváte, kšeftujete atd.

Když řeknu, že Fugitive Games vzali FTL a napasovali ji do hezčí grafiky, nebudu asi daleko od pravdy. Vždyť vaši loď i pronásledují mimozemšťané, před nimiž je třeba dostatečně rychle prchat. Před sebou pak máte devadesát sektorů, kterými můžete prolétat jak je libo, a podle vašich rozhodnutí se má formovat další cesta, respektive možné milníky na ní.

Souboje sledujete a řídíte z můstku lodi a monitorů - loď i zbraňové systémy tedy neovládáte přímé, nýbrž prostřednictvím rozkazů. Prostě jako v FTL... Ačkoliv se Into the Stars hodně inspiruje u FTL, díky rozdílnému znázornění lodi a bojů asi nabídne i dost odlišný zážitek.

Jinou roli bude asi hrát i těžba materiálů, která vás zdržuje a vystavuje riziku útoku od pronásledující flotily. Jenže z vytěžených materiálů zároveň získáváte peníze, opravujete loď a stavíte nové moduly, které dále modifikují vaší strategii přežití, a také z nich živíte svůj náklad civilistů – kolonistů.

Studio už na Into the Stars nějaký pátek pracuje a nalilo do vývoje nemalé peníze. I proto chtějí tvůrci na Kickstarteru „pouhých“ 85 tisíc dolarů, aby dokončili vývoj hry, vychytali chybky a prostě Into the Stars vydali v té nejlepší možné podobě. Zda jim na dokončení hry přispějete, zvažte podle videa a informací na stránkách kickstarterového projektu. Into the Stars by měla vyjít v polovině letošního roku pro PC a Mac.

Nejnovější články