zdroj: Konami

Sezónní update místo hry. Vychází levný PES 2021

15. 9. 2020 17:00 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Právě zazněl úvodní hvizd nového experimentu Konami. Vychází totiž PES 2021, podle názvu plnohodnotný nový díl dlouholeté fotbalové série, ve skutečnosti ale pouze „sezónní update“ – tak mu říkají i samotní vývojáři.

Nečekejte tedy žádné nové prvky nebo mechaniky, jen čerstvé soupisky, dresy a nějaká další kosmetická vylepšení. Ale minimu nového obsahu odpovídá i cenovka – namísto plné pálky na konzoli mířící někam ke dvěma tisícům si PES 2021 pořídíte za méně než 800 Kč, a pokud vlastníte předchozí díl, dostanete ještě 20% slevu.

Vydat místo hry jen update soupisek zní jako bizarní nápad, jako skrečování věčného zápasu se sérií FIFA zrovna ve chvíli, kdy přichází nová generace konzolí. Jenže právě ta za tohle rozhodnutí ve finále může. Vývojáři si totiž spočítali, že by v omezeném čase nezvládli vytvořit skutečně novátorský produkt vhodný pro novou generaci, a tak svoje nové PES, PES budoucnosti, hodlají vydat až příští rok a pracovat na něm už teď.

Tím pádem odbývají současný ročník, nad kterým můžete přemýšlet jako nad obětinou na oltář toho příštího. Jestli se jim tato strategie vyplatí, uvidíme zase za 12 měsíců. Já se každopádně PES 2021 podívám na zoubek v recenzi, která vám řekne, jestli vůbec má smysl letos uvažovat nad nákupem.

Nejnovější články