Sega ruší pestrobarevnou střílečku Hyenas
zdroj: Creative Assembly

Sega ruší pestrobarevnou střílečku Hyenas

29. 9. 2023 14:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Ztřeštěnou PvPvE týmovku Hyenas si nikdy nezahrajeme. Sega se ji totiž rozhodla zrušit. Projekt tvůrců Alien: Isolation jde k ledu spolu s dalšími dosud neoznámenými tituly ve vývoji. Sega potřebuje šetřit, protože v letošním fiskálním roce očekává ztrátu v přepočtu necelé 2,2 miliardy korun. Vyplývá to z vyjádření holdingové společnosti SegaSammy.

„Zásadní ztráty máme v evropském regionu, kde sledujeme ekonomický pokles kvůli inflaci. Abychom se těmto finančním ztrátám co nejlépe přizpůsobili, rozhodli jsme se zavést některé reformy, které zlepšují efektivitu v evropské části firmy. Tam jsme zároveň byli nucení přehodnotit portfolio titulů, které vyvíjíme,“ uvádí Sega.

Japonský videoherní gigant si s Hyenas od počátku tak trochu nevěděl rady, respektive se nedokázal rozhodnout, jak má multiplayerovou střílečku nacenit. Chvíli byl na stole model podobný Fortnite, ze kterého se upustilo, aby vzápětí vznikl jakýsi hybrid za prémiovou cenu s mikrotransakcemi.

Na jedné straně přicházíme o potenciálně zajímavý titul, který v betě získal spoustu pozitivních ohlasů. Hyenas navíc musely být téměř hotové, protože se s jejich vydáním počítalo ještě letos. Pro tým musí být obrovská rána, přijít o projekt v tak pokročilé fázi produkce. Na straně druhé je ale lepší, aby se Sega s finanční ztrátou vyrovnávala snižováním nákladů tímto způsobem, než hromadným propouštěním, jak je to letos v technologickém odvětví zvykem. Jen doufejme, že zrušení Hyenas není jen prvním krokem, aby vzápětí vyletěla polovina Creative Assembly.

Nejnovější články