RPG Torment: Tides of Numenera vyjde kromě PC souběžně i na konzolích
zdroj: tisková zpráva

RPG Torment: Tides of Numenera vyjde kromě PC souběžně i na konzolích

5. 8. 2016 11:02 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Polská firma Techland dala v červnu tohoto roku světu vědět, že se oficiálně vydává na dráhu mezinárodního vydavatele. Jedním z jejích prvních velkých projektů bude RPG Torment: Tides of Numenera, a to včetně verzí pro konzole. inXile Entertainment se totiž nakonec rozhodli vypustit hru na na více platforem podobně, jako tomu bylo v případě Wasteland 2.

Na rozdíl od výše zmiňovaného postapokalyptického RPG ale konzolové verze Torment přijdou na trh simultánně s PC edicí hry, což by po posledním odkladu mělo být v prvním kvartále příštího roku. Zatím není známo, zda hráči, kteří podpořili crowdfundingový projekt hry na Kickstarteru dostanou nějakou slevu či kompenzaci v případě, že by upřednostňovali některou s konzolových verzí.

A pokud jste snad žili v posledních letech na jiné planetě a momentálně jen nevěřícně koukáte a tápete, tak vězte, že Torment: Tides of Numenera je duchovním nástupcem kultovního RPG Planescape: Torment a hrou, jež se hrdě hlásí k odkazu izometrických fantasy RPG typu Baldur's Gate či Icewind Dale. A že je o něco takového zájem, o tom již svědčí jedna z dosud vůbec nejúspěšnějších crowdfundingových kampaní herního průmyslu.

Své publikum tak má již hra zajištěné, tedy alespoň v případě PC edice. Ty ostatní pak může nalákat například nový trailer konzolových verzí, který láká na epickou pouť za tajemstvím muže, který ošálil smrt.

zdroj: Archiv

Nejnovější články