zdroj: Capcom

Rozšíření The Separate Ways pro Resident Evil 4 vychází již zítra

20. 9. 2023 16:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Absence DLC Separate Ways budila při vydání remaku Resident Evil 4 jistou kontroverzi, nakonec se ale hráči dočkají a v upnutých červených šatech agentky Ady Wong se s tajným úkolem vydají do parazitem napadené španělské vesnice. Mise je jasná: Získat jantar s nebezpečným zombie virem. Na příběhový trailer se můžete podívat výše.

Hratelnost bude velmi blízká tomu, co znáte z remaku. Vedle klasického arzenálu zbraní disponuje Ada ještě přitahovacím hákem, který jí umožní dostat se na jinak nepřístupná místa a okamžitě zkrátit vzdálenost k nepřátelům. To slibuje rychlejší a akčnější hratelnost, než na jakou jsme byli zvyklí v příběhové lince za Leona.

Příběh Ady se odehrává souběžně s tím Leonovým. Ada na pokyny nechvalně známého záporáka Alberta Weskera pátrá po vzorku viru, zatímco křižuje cesty hrdinů hlavní dějové linky. Druhé housle jí bude hrát charismatický fešák Luis Serra, o jehož roli v korporaci Umbrella se toho konečně dozvíme trochu více. Ada i Wesker se zároveň s vydáním DLC odemknou jako hratelné postavy v akčním módu Mercenaries.

The Separate Ways vychází už zítra na PC, Xbox Series X/S, PS4 a PS5. Vyjde vás na sympatických 10 dolarů. Zároveň se pro Resident Evil 4 chystá update pro virtuální realitu, který by měl vyjít v zimě. Jen počítejte s tím, že si v něm Mercenaries ani Separate Ways nezahrajete.

Nejnovější články