Rocketbirds 2: Evolution připomíná Broforce s hejnem drsných opeřenců
zdroj: tisková zpráva

Rocketbirds 2: Evolution připomíná Broforce s hejnem drsných opeřenců

26. 4. 2016 15:28 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Sedm let po vydání původní Rocketbirds Revolution! se vrací nejdrsnější kuře na světě – Hardboiled Chicken a to v Rocketbirds 2: Evolution. Jde o kooperativní i singleplayerovou střílečku, která humorem nešetří a zběsilou akcí nejvíce připomíná Broforce, ovšem bez plně zničitelného prostředí. Navíc ji tvůrci příběhem trochu ladí jako parodii na Metal Gear Solid.

Hlavním hrdinou je již zmíněný Hardboiled Chicken, světu tajných agentů a vojáků známý jako původní Cock of War. Ten se vydává po stopě diktátorského tučňáka Il Putzkiho, který chce pod své křídlo uchvátit celý svět. Během svého tažení ovšem Hardboiled zjistí, že vše není tak, jak se zdálo a ze zákulisí jím manipulují Transdimenzionální vesmírné sovy. Prostě sovy nejsou tím, čím se zdají být. Kdo jsou tedy jeho skuteční nepřátelé?

Mile šílená zápletka dává především prostor mile šílené akci, kterou půjde realizovat v různých typech misí. Singleplayerová kampaň připomíná plošinovky s důrazem na nelineární postup, kde svou roli sehraje spousta puzzlů, tajných dveří apod. Mnohem akčnější budou Rescue mise a to ať pro jednoho nebo až čtyři hráče. V nich musíte zachránit konkrétní postavu a transportovat ji zpátky do bezpečí na svých mocných kuřecích zádech. Navíc každá zachráněná postava bude v dalších misích hratelná místo Hardboiled Chickena.

V kooperaci můžete schopnost nosit jiné ptáky na zádech využít i tak, že poskládáte čtyři ptačí bojovníky na sebe, čímž vytvoříte strašlivou věž opeřeného násilí, z níž létají kulky, plameny, rakety a další smrtící nástroje na všechny strany. Hráči se mohou připojovat i v průběhu hraní a k dispozici bude lokální i online multiplayer. Kromě kooperacesi můžete zahrát PvP klání, kde pro změnu půjdete po krku živým protivníkům. Ačkoliv je v základu hra krvavá, tedy od zastřelených ptáků odletují obláčky a cákance krve, pokud si chcete zahrát s dítětem, můžete si zapnout nekrvavý mód.

Navíc funguje cross-save funkce, díky níž můžete hrát na Vitě a pokračovat na PS4 a naopak a hra je zároveň cross-buy, takže ji stačí koupit na jedné platformě. Rocketbirds 2: Evolution vypadá opravdu dobře a to nejen vizuálně, třeba v misi s ponorkou, ale především z hlediska hratelnosti. Šílené 2D střílečky s kooperací dokáží velmi rychle chytit za srdce a rescue mód s odemykatelnými postavami a výbavou vypadá jako lákadlo, které vás přiměje hru zapínat zas a znovu. Hra vychází dnes na PS4 a PS Vita.

zdroj: Archiv

Nejnovější články