Robosauři a zrzavá lučištnice z Horizon Zero Dawn přijdou až příští rok v březnu
zdroj: tisková zpráva

Robosauři a zrzavá lučištnice z Horizon Zero Dawn přijdou až příští rok v březnu

7. 6. 2016 10:21 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Vzhledem k tomu, jak málo jsme v posledních měsících slyšeli o postapo sci-fi Horizon Zero Dawn, se dalo čekat, že dojde k odkladu z předpokládaného letošního vydání. Nedá se ale říct, že by se tvůrci ze studia Guerilla Games zpozdili nějak příliš – nové datum vydání zní 1. března. Navíc se dá čekat, že z velké části je za tímto rozhodnutím snaha vyhnout se nadupanému podzimnímu trhu a spíš pro Sony posílit poslední kvartál finančního roku. Ostatně, nový trailer ukazuje, že hra už rozhodně není v plenkách.

A že je to vážně pěkný trailer. Neuvidíte v něm moc záběrů z hraní, jde prakticky jen o filmečky, ale vynahrazuje to načrtnutím základní dějové linky a několika nádhernými záběry. Jak už víme z dřívějška, Horizon se odehrává na Zemi, cca tisíc let v budoucnosti, kdy veškerá lidská civilizace padla. Homo sapiens přežívá v rámci kmenové společnosti, zatímco mezi troskami mrakodrapů, které už dávno obrostly zelení, se prohání robotičí dinosauři, kteří se chovají jako normální zvířata.

Nový trailer ukazuje, že hlavní hrdinka Aloy je vyhnanec z vlastního kmene Nora. Důvodem je asi její původ, který není blíž specifikovaný. Jisté ale je, že v Aloy se spojuje primitivní styl kmenového života s technologickým odkazem minulosti. Ukázala to už při oznámení a lovu na roboty a v traileru to zdůrazňuje hned několik prvků jako je přístroj, který jí sedí za uchem. To, že by Aloy měla být spojením dvou světů naznačuje i její jméno, nejspíš odvozené od anglického slova alloy = slitina.

Ačkoliv samotné příběhové momenty z videa ničím neoslní, protože podobný příběh vyhnance, který jde proti tradicím jsme slyšeli stokrát, výjevy ze světa budoucnosti jsou prostě nádherné. Kráčejícím robosaurům nechybí majestátnost, zdání zvířecího instinktu a momenty, kdy se Aloy na některých projede prostě vypadají skvěle. Horizon Zero Dawn má našlápnuto stát se jarním trhákem, který na sebe upoutá pozornost zasazením, hlavní hrdinkou a snad i herními prvky. O těch si víc přečtete v Petrově článku z loňské E3, případně ve videu z lovu na robojeleny.

zdroj: Archiv

Nejnovější články