zdroj: Nacon

RoboCop: Rogue City ukazuje v traileru těžkou práci kyberpolicisty

18. 10. 2023 16:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

RoboCop: Rogue City je mým osobním černým koněm podzimu. Ze stylové akce, říznuté lehkým RPG a detektivkou, na všechny strany stříká láska k původním filmům z osmdesátek... a taky hektolitry krve. Demoverzi jsme si v redakci vyzkoušeli během posledního Steam Next Festu a opatrně se těšíme. Hra se nyní připomíná trailerem (ke zhlédnutí výše), který vyjmenovává, na co všechno se v dystopickém Detroitu můžete těšit. A není toho málo.

V městě úpadku povstává nový, neznámý gangster, který si mistní podsvětí omotává kolem prstu. Cílem kyberpolicisty RoboCopa není nic menšího než rozplést klubko kriminality a bídáka dostat před soud (a soudím, že cestou i odhalit globální konspiraci). K tomu vám bude sloužit nejen ikonická pistole Auto-9, kterou můžete vylepšovat,  ale také v helmě zabudovaný skener pro zkoumání detektivních stop.

RoboCop totiž nebude „jen“ střílečkou. V polootevřených úrovních budete rozkrývat zločiny, rozdávat pokuty a hovořit s občany. Na dialogových volbách přitom bude záležet, ovlivní totiž rozuzlení příběhu a často i osud obyvatel samotných. Kybernetické ruce zákona navíc můžete vylepšovat schopnosti, které z ní dělají ještě ničivější sílu v boji, ale i mimo něj. Například tím, že si odemknete pokročilejší hackování či psychický nátlak, kterým lépe zmanipulujete kriminálníky.

Hlas a vizáž hře propůjčil herec filmového RoboCopa, Peter Weller, a fanouškovství jde i jinak v Rogue City opravdu cítit. Laciné hlášky osmdesátkových akčňáků kontrastují s pochmurnou atmosférou drogami a kriminalitou prolezlého Detroitu. Příběhově je hra zasazená mezi druhý a třetí film, takže před vydáním doporučuji osvěžit si paměť, protože potkáte některé staré známé.

RoboCop: Rogue City vychází 2. listopadu na PC, Xbox Series X/S a PlayStation 5.

Nejnovější články