Restart fantasy RPG Fable vyjde příští rok, tvrdí insider
zdroj: Microsoft

Restart fantasy RPG Fable vyjde příští rok, tvrdí insider

20. 2. 2024 14:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Kolem her studií spadajících pod Microsoft se poslední dobou spekuluje až běda. Se svou trochou do mlýna přispěchal také insider NateTheHate, který v minulosti správně informoval o některých exkluzivitách pro Switch, ale také tvrdil, že jeho vylepšená verze má vyjít na konci roku 2022. Na diskuzním fóru ResetEra se teď rozpovídal o chystaném restartu Fable, ale také o rebootu Banjo-Kazooie a pašerácké akci Contraband.

zdroj: Microsoft

Návrat Fable pod taktovkou tvůrců série Forza Horizon, studia Playground Games, oznámil Microsoft už před čtyřmi lety, spekulovalo se o něm ale už v roce 2018. Prvního pořádného traileru s hercem Richardem Ayoadeou v roli obra jsme se dočkali loni v létě.

Podle Natea nové Fable vyjde v roce 2025. Dlouhý vývoj má na svědomí především nezkušenost studia Playground, které ve velkém nabíralo nové zaměstnance a zároveň se snažilo vykoumat, jak v enginu ForzaTech, vytvořeném pro závodní tituly, ztvárnit fantasy RPG s otevřeným světem. Kromě Fable má ve studiu vznikat také pokračování Forzy Horizon.

Naopak kooperativní pašerácká akce Contraband od Avalanche Studios (autoři Mad Max nebo Just Cause 4, nikoliv Avalanche Software, kteří stojí za Hogwarts Legacy) má vyjít ještě letos, ale Nate příliš nevěří, že ji stihnou dodělat.

zdroj: Xbox

Insider se vyjádřil také k dlouhodobě spekulovanému rebootu skákačkové série Banjo-Kazooie od studia Rare. Projekt podle něj momentálně prochází restartem, kdy tým přehodnocuje původní vizi a velikost chystané hry.

O něco chytřejší bychom měli být letos v červnu, kdy proběhne další velká tisková konference s hrami od Microsoftu. Podle Natea by se tam měla ukázat i nová hra studia id Software. Nezbývá než počkat a brát veškeré spekulace s rezervou.

Nejnovější články