Ztráta pro očekávané RPG. Z týmu Fable odchází šéfka scénáře
zdroj: Microsoft

Ztráta pro očekávané RPG. Z týmu Fable odchází šéfka scénáře

17. 7. 2023 13:16 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Ze studia Playground Games odchází šéfscenáristka Anna Megill. Ta se primárně podílela na příběhu chystaného rebootu Fable. Megill se do vedoucí pozice dostala loni v červenci, předtím na projektu pracovala jako hlavní scenáristka.

Byť nevíme, kdo její uvolněnou židli ve vedení scenáristického týmu obsadí, Playground Games ztrácejí zkušenou spisovatelku. Megill se psaním pro hry živí už 17 let a pracovala jako narativní vedoucí například na Control, Dishonored: Death of the Outsider nebo na dosud nevydaném Avatar: Frontiers of Pandora.

„Přátelé, mám novinku. V srpnu odcházím ze své role ve Fable. Strávila jsem několik nádherných let psaním ve své pohádkové chaloupce, ale je správný čas na nové výzvy. Dosáhla jsem dobrého bodu, abych odskočila od projektu. A rozhodla jsem se dát si malou pauzu, než naskočím na další show,“ uvádí Megill.

Co se vývoje Fable týká, na vydání si nejspíš počkáme ještě nějaké ty roky. Hra se představila v krátkém CGI filmečku během Summer Games Fest. Vrátíme se do pohádky, které nebude chybět typický britský humor a snad i obrovské možnosti roleplaye, které tak proslavily předchozí díly. Hra by v den vydání měla být ihned k dispozici v předplatném Game Pass.

zdroj: Microsoft

Nejnovější články