Resident Evil Village pro VR vyjde současně s PSVR2
zdroj: Capcom

Resident Evil Village pro VR vyjde současně s PSVR2

16. 12. 2022 16:02 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Resident Evil 7 je jedním z těch nejstrašidelnějších zážitků, které si můžete ve virtuální realitě dopřát. Capcom se rozhodl do VR přenést i novější Resident Evil Village, objeví se tam společně s novým headsetem PSVR2, který k prvním zákazníkům zamíří 22. února 2023. Dobrou zprávou pro všechny majitele hry je fakt, že update s virtuální realitou bude pro majitele hry dostupný zcela zdarma.

S headsetem si budete moct projít kompletní kampaní, přičemž nové ovladače Sense vám mají zprostředkovat realistický prožitek prostřednictvím vibrací, odporu a zpětného rázu při interakci s prostředím a při střelbě. Ovládání je prý velmi intuitivní a ve hře budete moct držet i dvě zbraně naráz. K tísnivé atmosféře přispěje mimo jiné 3D audio.

Režim pro virtuální realitu bude k dispozici pouze v základní hře, netýká se tedy ani nedávného příběhového rozšíření Shadows of Rose, ani módu Mercenaries.

PSVR2 oproti předchozí generaci nebude zrovna levnou záležitostí, doporučená maloobchodní cena byla pro Česko stanovena na 14 990 Kč, přičemž k hraní potřebujete i konzoli PlayStation 5. Podle všeho ale při vydání nebude tak nedostatkovým zbožím. Oficiální předobjednávky byly původně pouze na pozvání, které přednostně chodilo majitelům prvního PSVR, později je ale Sony otevřelo všem zájemcům.

Resident Evil Village pro virtuální realitu bude prozatímní exkluzivitou pro PSVR2, spekuluje se ale i o pozdějším vydání na PC.

Nejnovější články