zdroj: Crytek

Remaster Crysis si můžete pustit až v rozlišení 8K

24. 8. 2020 11:05 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Crysis Remastered se mimo Switche, kde vyšel už v červenci, dočkal na ostatních platformách krátkého odkladu. Tehdy Cryteku unikl krátký trailer, který se dočkal poměrně ostré fanouškovské kritiky. Graficky totiž podle nich hra nezaznamenala příliš změn od originálu.

Společnost kritiku přijala a slíbila, že na rekonstrukci ještě zapracuje, ale grafické vylepšení oddálí vydání hry o několik týdnů. Nyní se Crytek vrací s novým datem vydání pro Crysis Remastered na PC, PlayStation 4 a Xbox One, a také s nablýskaným trailerem, kde už je třináctiletý grafický pokrok patrný.

Podívejte se na srovnání ve videu, kde můžete hned vedle sebe porovnat, jak Crysis vypadalo tehdy a jak bude vypadat teď. Voda i vegetace byly už v roce 2007 na špičkové úrovni, ale teď jsou zkrátka ještě detailnější a krásnější.

Trailer také obsahuje výčet nově použitých prvků, jako je lepší světelný engine, ray tracing, podpora HDR, a také textury až v rozlišení 8K. Pokud je tedy vaše grafická karta zvládne schroupat.

Jak dobře váš počítač zvládne rozjet Crysis bylo dlouhá léta klasickým benchmarkem PC hráčů a remaster by mohl docela slušně jít v těchto stopách. Naproti tomu ho ale v dnešní době zvládne celkem obstojně rozjet i poměrně nevýkonný Switch. Inu, optimalizace je zázrak.

Crysis Remastered vyjde na PlayStation 4, Xbox One a Epic Games Store 18. září s cenovkou 30 dolarů (zhruba 663 korun).

Nejnovější články