Radial-G připomíná Wipeout a Rollcage a sází na podporu Oculus Rift
zdroj: tisková zpráva

Radial-G připomíná Wipeout a Rollcage a sází na podporu Oculus Rift

4. 7. 2014 16:45 | Novinky | autor: Adam Homola |

Když závodních her se sci-fi stylizací vychází jako šafránu a ani na ten Wipeout není spoleh, vezme člověk zavděk lecčím. Třeba i titulem Radial-G, závodní hrou od studia Tammeka Games, které spíše než na hru samotnou sází na Oculus Rift. Radial-G vzniká primárně pro virtuální realitu od Oculus VR, ale hru si prý zahrajete bez problémů i na obyčejném monitoru bez jakékoliv virtuální reality.

Přesvědčit se o tom můžete sami, protože Tammeka Games nemají jen plná ústa slibů a vyfešákovanou stránku na Kickstarteru, ale potenciálním zájemcům nabízí i hratelnou ukázku ke stažení. Navíc funguje bez ohledu na to, jestli doma prototyp Oculus Rift máte, nebo ne. Radial-G je totiž dle slov tvůrců Oculus Rift-ready, takže demo obsahuje i mód 2D NOculus. Plná hra ho ostatně nabídne také, takže můžete hru klidně podpořit, když se vám zamlouvá.

A co že to vlastně podporujete? Inu, docela běžně vypadající antigravitační závody s možností sejmout nepřátele i zbraněmi. Radial-G nabídne single i multiplayer a spoustu různých módů. Na trati by se navíc mělo prohánět až 32 závodníků, ať je bude ovládat AI, nebo reální hráči.

Tratě jsou postavené kolem jakési antigravitační roury, kolem níž se lze volně pohybovat - nejste tedy uzavření do úzkých mantinelů, ale klidně se můžete odrotovat od dotírajících nepřátel na druhou stranu trubky. S některými herními prvky se ovšem počítá až do pozdějších verzí hry. Například zbraně, boost kartičky nebo upravitelný profil v první verzi hry nenajdete a pokud všechno půjde podle plánu, přidají je tvůrci později.

Z prezentace Radial-G nejenom na Kickstarteru mi chtě nechtě vychází spíš dojem, že jde v prvé řadě o lákavé tech demo pro Oculus Rift a až poté zajímavá hra. Ale možná se pletu a půjde o parádní závody, které vyplní díru po Wipeoutu, Rollcage a podobných závodech, ve kterých hrály zbraně stejnou roli jako řidičské schopnosti. Jestli vás Radial-G zaujal, můžete vývojářům přispět nějaký ten dolar tady.

Za zmínku rovněž stojí, že Tammeka Games tvoří bývalí vývojáři NcSoftu a studia Black Rock, které má na svědomí parádní závodní tituly Pure a Split/Second.

Nejnovější články