Qvadriga nabízí tahové závody (!) antických spřežení
zdroj: tisková zpráva

Qvadriga nabízí tahové závody (!) antických spřežení

13. 3. 2014 17:30 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Zní to šíleně, zní to absurdně, ale vím, co si večer stáhnu za demo a případně zainvestuji do plné hry. Slitherine Studios celkem v tichosti vydali titul Qvadriga, který je vizuálně minimalistický, ale konceptem nesmírně zajímavý a lákavý (a teď pozor!) tahový strategický simulátor závodů koňských čtyřspřeží na antických okruzích. Ve zkratce by si Qvadriga mohla říkat "Ben Hur Manager".

Nepůjde ale jen o jednoho jezdce. Stanete se v nich šéfem celé stáje vozatajů, které budete trénovat, kupovat jim lepší koně, vozy a další předměty, případě jiné vybavení, které budete využívat při nemilosrdných závodech. Vozatajové se vám budou díky závodění cvičit, ale nikdo nezaručí, že zrovna váš šampión neskončí pod koly soupeřova vozu.

Zajímavě zní i tahová stránka celé věci. Nejde o popojíždění koníky v reálném čase. Pěkně se bude taktizovat, volit dráha, rozhodovat kdy použít bič na koně, kdy na protivníka, kdy uvolnit cestu, kdy ji protivníkovi zablokovat apod. Tedy, ono koníky popojíždět v reálném čase půjde, ale kdo by tohle volil, když je tu šance lámat si hlavu s co nejlepší reakcí v dané situaci a snaze nachytat AI.

Závody samotné budou vám, jako majiteli jedné ze stájí, produkovat peníze a slávu (tedy když se bude dařit) a přijde i na nějaké ty volby které budou mít následky.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články