Původně amigácká střílečka 1993 Space Machine vychází 23 let po dokončení
zdroj: tisková zpráva

Původně amigácká střílečka 1993 Space Machine vychází 23 let po dokončení

29. 3. 2016 15:32 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Nezávislý tým Modesty konstatuje, že na Steamu právě vydaný titul 1993 Space Machine se klidně mohl jmenovat 1993 Time Machine. Pohled na trailer i do galerie jim dává za pravdu. Tentokrát ale nejde o novou hru, která se snaží zaujmout retro stylizací. Space Machine skutečně vznikla již v roce 1993, ale k vydání o 23 let později přispěly rozepře tehdy náctiletých vývojářů.

1993 Space Machine je klasická shoot 'em up s 25 zbraněmi, kterými mohou hráči likvidovat až na stovku různých nepřátel hned v několika různých světech. Vrhnout se také lze na kooperativní hru až ve čtyřech hráčích a postavit se tak deseti různým bossům.

K vydání ale málem nedošlo – dlouhé dvě dekády ležela hra v krabici ve sklepě, protože se její tvůrci, tehdy teenageři, na něčem prostě nedohodli. Pravda, do ruky se vám nedostává nachlup stejná verze hry, jako ta z dvacetileté krabice. Bylo nutné vyměnit engine, protože hra původně mířila na Amigu, aby hra běžela na současném hardwaru a operačních systémech. Jinak ale zůstala hra takřka netknutá včetně zvuků, hudby i grafické stránky. Zkrátka retro jak má být.

zdroj: Archiv

Nejnovější články