První dva díly dinosauřího Turoka se vrátí v remasteru pro PC
zdroj: tisková zpráva

První dva díly dinosauřího Turoka se vrátí v remasteru pro PC

27. 8. 2015 9:59 | Novinky | autor: Adam Homola |

Po několika náznacích to tu máme černé na bílém: Turok se vrací. Zatím nikoliv jako plnohodnotná nová hra a pokračování dinosauří série, ale formou remasteru prvních dvou dílů. Turok: Dinosaur Hunter a Turok 2: Seeds of Evil vyjde zatím neznámo kdy na PC ve vylepšených verzích, které budeme moct rozběhat na moderních počítačích.

První Turok vyšel v roce 1997 a jako jedna z prvních 3D her svého času všechny překvapil detailností grafiky a vůbec možnostmi 3D světa. Tedy alespoň těm, kteří měli grafický 3D akcelerátor a všem jejich kamarádům, kteří se na tenhle zázrak chodili dívat. Hra byla svého času skoro revoluční právě kvůli 3D a těžko říct, jestli má dnešním hráčům tahle dinosauří střílečka ještě co nabídnout. Ale to se brzy dozvíme.

Dvojka se pak objevila o dva roky později a logicky už takovou díru do světa neudělala. Ostatně her ze série Turok vyšlo několik, naposled to bylo v roce 2008, ale bohužel šlo o průměrnou a nepříliš zajímavou střílečku, na kterou už asi většina hráčů zapomněla. Začátky série si budeme moct díky remasterům připomenout a těšit se můžeme na lehce vylepšenou grafiku, ale se změnou enginu, nebo zásadními úpravami počítat nemáme.

Turok 2: Seeds of Evil (remaster) zdroj: tisková zpráva

Ostatně stačí se podívat na obrázky do galerie a je vám jasné, že tady to bude spíše o tom, aby hra vůbec fungovala na moderních strojích v trošku hezčí verzi. Obě hry se budou prodávat pouze skrze digitální distribuce: Steam, GOG, Humble Store a několik dalších.

O remasterování se starají veteráni z Night Dive Studios, kterým už prošly rukama remastery System Shocku 2, The 7th Guest, The 11th Hour, Shadow Mana, nebo I Have No Mouth, and I Must Scream. Dinosauří lovec by tak měl být jako v rukavičkách.

Nejnovější články