Project: Mara od tvůrců Hellblade se odehrává v jediném, detailně zpracovaném bytě

19. 1. 2021 10:24 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Studio Ninja Theory známé svou psychologickou akční aventurou Hellblade: Senua's Sacrifice chystá vedle pokračování Senua's Saga: Hellblade II ještě psychologický horor Project: Mara, od jehož tajuplného oznámení uběhne za tři dny první rok.

Moc toho nevíme a ani tentokrát se nedozvídáme nic o herní náplni, ale zato nás vývojáři ujišťují, že grafická stránka hry bude na nejvyšší možné úrovni. Project: Mara se odehrává v jediném apartmá, které jste mohli vidět už v prvním teaseru.

Nyní se z videa výše dozvídáme, že jde o skutečně existující byt, který bude do hry převedený jedna ku jedné včetně těch nejmenších detailů. Vývojáři zkoušeli mnohé metody k zachycení co nejrealističtějšího obrazu skutečnosti a nakonec se pro tyto účely spojili s odborníky z Clear Angle Studios, kteří s pomocí metody fotogrammetrie převedli celé apartmá do počítačové grafiky.

Project: Mara srovnání hry a reality zdroj: Ninja Theory   Project: Mara srovnání hry a reality zdroj: Ninja Theory

Obrázky porovnávají herní grafiku s realitou

Ninja Theory posléze doladilo detaily od vody pod kohoutkem u dřezu přes oprýskané rohy a zašpiněný silikon na obkladech až po různé nečistoty a vlasy válející se po podlaze. Výsledek je dechberoucí a prakticky nerozeznatelný od skutečnosti.

Project: Mara tedy bude oplývat opravdu prvotřídní grafickou stránkou, což by nemělo být jen tak pro parádu. Jestliže hlavní postavě Maře má kvůli psychickým poruchám dělat problém rozlišit mezi skutečností a fantazií, bude příhodné, aby ani hráč nedokázal rozeznat počítačovou grafiku od reality.

Project: Mara ještě nemá stanovené datum vydání ani podporované konzole. Ale jelikož Ninja Theory spadá pod Microsoft a jeho Xbox Game Studios, dá se předpokládat, že si hru zahrajete minimálně na PC s Windows a Xboxu Series X/S. Je ale otázka, jak a zda takto pokročilá technologie poběží na starším Xboxu One.

Nejnovější články