Příští týden vyjde rozšíření Goblins vs Gnomes pro Hearthstone a nenechá kámen na kameni
zdroj: tisková zpráva

Příští týden vyjde rozšíření Goblins vs Gnomes pro Hearthstone a nenechá kámen na kameni

3. 12. 2014 13:03 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Z karetní záležitosti Hearthstone: Heroes of Warcraft se vyklubal velmi úspěšný projekt. Nicméně stejně jako každá sběratelská karetní hra, i Hearthstone nutně potřebuje nové karty ve formě expanzí, které jedna rozšíří možnost tvorby balíčků a především rozbijí víceméně neměnnou metu. Své si na tomto poli odbyl Naxxramas, ale velké věci se v Hearthstone začnou dít teprve s vydáním  Goblins vs Gnomes, která přinese 120 nových karet. Nyní Blizzard oznámil, že v Evropě tato expanze vyjde 9. prosince.

Pokud jste nikdy nehráli žádnou reálnou sběratelskou karetní hru, možná vás zmátne fakt, že by se za Goblins vs Gnomes, na rozdíl od Naxxramasu, nemělo nic platit. Zde totiž nebude podstatou „kampaň“ pro jednoho hráče, ale prostě nové karty, které si budete kupovat ve formě balíčků, stejně jako u základní edice. Prostě tradiční model z reálných, ale i většiny virtuálních karetních her.

Je zcela jasné, že s Goblins vs Gnomes nezůstane kámen na kameni. Blizzard postupně vydává soupis všech karet, který najdete na příslušných facebookových stránkách. Protože zpočátku ukazoval hlavně karty silně zaměřené na prvek náhody, spousta lidí se na potenciál Goblins vs Gnomes dívala skepticky, ale když se na karty podíváte nyní, je jasné, že velká část hrdinů dostane jiné možnosti, jak hrát a zároveň, že příchod nových balíčků asi rozbije nemalou část stávajících hvězd.

Některé typy balíčků budou posíleny. Kupříkladu Control Warrior musel zajásat nad Iron Juggernautem, který soupeři do balíčku zamíchá minu, která při líznutí exploduje a sebere mu deset životů. Navíc dostal přímou likvidaci miniona v podobě Crush. Rogue zřejmě dostane možnost zahrát efektivně i jiný typ balíčku, než je Miracle, tím spíše, že chystaný nerf zdraží pro Miracle klíčového Gadgetzan Auctioneera.

zdroj: Vlastní

Mal'Ganis posílí Warlockovi roli Demonů, kterým dá +2/+2 a hrdinovi Immune, takže se třeba konečně zbavíme moru jménem Warlock Zoo. Hned několik karet poukazuje na to, že Blizzard zkouší dostat Murloky pod křídla Šamana. Takový Neptulon za 7, se 7/7 vám hned čtyři vyčaruje do ruky a Siltfin Spiritwalker vás za každého mrtvého Murloca nechá líznout.

Jedním z hlavních témat, která se nesou expanzí je nový typ minionů – Mech. Goblins vs Gnomes obsahují obrovské množství podpůrných karet a trochu se bojím, že uvidíme nové Zoo, tentokrát s Mechy. Hodně posílí Priest, který dostane karty, které posilují jeho současné mechaniky (kradení) a zároveň spoustu karet, které mu umožní dávat globálně zranění i bez použití komba Auchenai Soulpriest - Circle of Healing. Jednoduše, Goblins vs Gnomes obsahuje velké množství opravdu silných karet, což bude mít za výsledek efekt, kdy některé současné balíčky nebudou stačit. Bude třeba hledat nové cesty, jak předejít určitým situacím.

Takže si do kalendáře napište, že 9. prosince se Hearthstone otřese v základech a hry budou mnohem více nepředvídatelné. Jen musíme doufat, že Blizzard byl v testování opravdu důkladný a na nás nečeká nějaká dvojice, maximálně trojice ultimátních balíčků, které smetou jakékoliv protivníky. Každopádně je dobře, že Goblins vs Gnomes vychází, protože hra potřebovala nový impuls, který tahle expanze bezesporu přinese.

zdroj: Archiv

Nejnovější články