Příběhové DLC Assassin's Creed III si bude hrát s historií
zdroj: tisková zpráva

Příběhové DLC Assassin's Creed III si bude hrát s historií

4. 10. 2012 11:23 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Série Assassin's Creed si vždy brala historii a zklehka si ji upravovala pro své potřeby – což se jí doposud dařilo docela dobře.

Nyní to ovšem zkusí tvůrci v oznámeném DLC pro třetí díl úplně jinak a vytvoří zcela alternativní verzi historické události. Kovaným americkým patriotům asi vstanou vlasy hrůzou na hlavě, ale milovníci fiktivních scénářů se asi pobaveně usmějí – představte si, že by George Washington místo zřízení demokracie převzal otěže jako absolutní král a vládce Spojených států?


V DLC jménem The Tyranny of King George se prostě nechá Washington přemluvit temnými silami (nebo jen mámením moci) a místo veselých Spojených států vytvoří drsné království, kterému bude vládnout. A na Connorovi bude, aby svého bývalého přítele sesadil a pravděpodobně poslal na onen svět. Což zní zábavně a jsem velmi zvědavý na vyobrazení království Spojených států. Snad to nebude pouhá variace na Velkou Británii, jen s hvězdami a pruhy.

Celé kampaňové DLC bude mít tři kapitoly, a pokud si pořídíte Season Pass, dostanete jej zadarmo a týden před ostatními hráči. Season Pass bude stát 240 0MS bodů nebo 30 dolarů. Což není málo, ale v ceně bude pět nadcházejících DLC.

A co k celé zápletce s tyranem Washingtonem říká Sebastien Puel z Ubisoftu? „Historie je naše hřiště a my si rádi hrajeme s historickými fakty a jejich efektem v kontextu dané doby. Zatímco základní hra se věnuje historii tak, jak se udála, chtěli jsme si v rámci DLC dovolit pár myšlenek ohledně toho, jak by to mohlo vypadat, kdyby se stalo něco odlišného“.

Nejnovější články