zdroj: Sharkmob

Představuje se Blood Hunt, pražská battle royale ze světa Vampire: The Masquerade

11. 6. 2021 13:20 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Studio Sharkmob před časem ohlásilo battle royale z univerza stolního RPG Vampire: The Masquerade. Multiplayerová řežba z pohledu třetí osoby se objevila v rámci včerejšího zahájení Summer Game Fest a nyní už víme, že se upíři budou pražskými ulicemi prohánět v titulu, který ponese název Bloodhunt.

Odehrává se ve stejném světě jako zmíněné RPG, kde upíři musí svou identitu skrývat před běžnými občany. Jak moc utajené jsou otevřené potyčky v uličkách a na střechách, to ponechám vaší interpretaci.

Vampire: The Masquerade - Blood Hunt zdroj: Sharkmob

V rámci battle royale každopádně budete bojovat s rivaly ze znesvářených klanů i s tajemným společenstvím známým jako Entita, které upíry v rámci druhého příchodu inkvizice loví. Predátorům se samozřejmě nepozdává role kořisti, a tak je na vás, abyste vrátili upírskému společenství nějaký řád.

Na Prahu je v tomto vesmíru uvržen jakýsi lockdown, který ale pravděpodobně nesouvisí s pandemií, spíš s vysokou koncentrací krvesajných zabijáků. V traileru našinec jistě pozná Staroměstské náměstí či kontejnery na tříděný odpad, třeba vykřičená ulička už ale působí o poznání méně povědomě.

Vampire: The Masquerade - Blood Hunt zdroj: Sharkmob

Příslušnost ke klanu má zároveň definovat váš herní styl a své upírské dítko budete moct samozřejmě přizpůsobit i kosmeticky. Protivníky budete moct likvidovat jak nablízko, tak i na dálku, a to zbraněmi i různými superschopnostmi. Klany známé z předlohy jsou ve hře zatím tři, každý s dvojicí postav – Brujah, Nosferatu a Toreador. Další by nicméně měly následovat.

Díky upíří nesmrtelnosti a silám můžete snadno zlézat budovy a zase z nich vmžiku skákat dolů. Zostřené smysly vás zase upozorní na přítomnost kořisti, civilistů nebo na blízkou střelbu. Každá z postav má pak ještě tři speciální schopnosti, přičemž první z nich souvisí s pohyblivostí (delší skoky, teleport), druhá je pasivní (zvýšená regenerace, částečná neviditelnost) a třetí aktivní. Právě ty jsou asi nejzajímavější, ať už vyšlete hejno netopýrů prozkoumat oblast, či třeba vyvoláte štít, který vás ochrání před střelami.

Vampire: The Masquerade - Blood Hunt zdroj: Sharkmob

O prvenství se porvete buď sólo, nebo v tříčlenném týmu, přičemž celkový počet hráčů by se měl pohybovat mezi čtyřiceti až padesáti. Na Starém Městě se ocitnete bez zbraní, které si musíte najít – stejně jako zbroj nebo transfúzní sáčky. Naleznete je třeba v policejních dodávkách nebo ve vyrabovaných obchodech, kde se budete potloukat, zatímco se pražskými uličkami pomalu rozlévá rudá mlha.

Pokud vám to zní jako zcela standardní battle royale, máte v podstatě pravdu. Sharkmob se ovšem rozhodli přimíchat do ní alespoň jeden upírský twist. Z žil civilistů totiž můžete sát krev a tím si odemykat speciální bonusy. Ty můžete mít naráz v základu až tři, ale vlastně až sedm – když se vám podaří vypít krev ostatním hráčům či počítačem ovládaným Entitám.

Už teď se můžete hlásit do uzavřeného alfa testu na PC, který začne 2. července. Zaregistrujete se na oficiálním webu Vampire: The Masquerade – Bloodhunt. Konkrétnější datum vydání ale hra zatím nemá.

Nejnovější články