Představení kooperativních scénářů z Assassin's Creed Unity
zdroj: tisková zpráva

Představení kooperativních scénářů z Assassin's Creed Unity

9. 6. 2014 20:55 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Zvěsti z posledních dní se ukázaly být pravdivé, jednou z hlavních novinek v Assassin’s Creed Unity bude podpora kooperace až pro čtyři hráče v rámci speciální kooperativních scénářů. Podrobné informace o kooperaci jsou k dispozici na homepage hry, v praxi pak kooperaci představuje demo ze hry prezentované během tiskové konference Microsoftu na E3 2014. Úkolem čtveřice assassínů je proniknout do paláce, vyhnout se či zlikvidovat stráže a zneškodnit markýze De Bulliona.

Nic zvláštního se na záběrech videa nestane, všechno proběhne rychle a zjevně podle naučeného mustru. Fanouškům série přesto zbývá velmi příjemná povinnost sledovat zpracování atmosféry v Paříži těsně před vypuknutím revoluce, potažmo hledat drobné novoty v rámci soubojového systému nebo při prozkoumávání lokací.

Podle videa je kooperace mezi hráči nezbytná kupříkladu k odlákání pozornosti stráží (hráč tím zabrání odhalení kolegy), potažmo k nacházení alternativních cest k cíli. Každá postava může mít jednu ze čtyř odlišných schopností, což znamená, že se k cíli můžete dle složení party dostat více než jednou cestou. Na videu je ale kooperace nejčastěji použitá k tomu, aby stráže neodhalili některého z členů party.

Kooperativní scénáře doplňují singleplayer mise (nejde tedy o kooperaci v rámci příběhové kampaně!) a můžete v nich využívat zbraně, vybavení a schopnosti získané právě v singlu. V rámci kooperace si mezi sebou hráči mohou rozdělit čtveřici speciálních schopností (splynutí s davem, oživování, léčení, doplnění), aby se při týmové spolupráci mohli dobře doplňovat.

zdroj: Archiv

Roli v kooperativních scénářích budou hrát i schopnosti získané v singleplayer hře. Když má jeden hráč vypracovanou "eagle vision" a má tedy lepší přehled o situaci v okolí, přirozeně by pak v kooperaci měl v rámci týmu fungovat jako průzkumník. Pokud má další hráč ze sólo hry vypracovanou schopnosti maskování, může nepozorovaně odstranit z cesty stráže, aby zbytek týmu mohl naběhnout do místnosti a zlikvidovat větší množství nepřátel v překvapivém útoku.

Kooperace v Assassin's Creed Unity tedy funguje dle očekávání jako klasická kooperace, což ale vzhledem k námětu a otevřenému prostředí s možností řešit situace mnoha způsoby, může být velmi zábavné. Uvidíme na samotném konci října, kdy hra vyjde na PC, PS4 a Xbox One. V USA hra konkrétně vyjde 28. října, v Evropě zřejmě o pár dní později ten samý týden (takže 30. nebo 31. října). 

Nejnovější články