Poznejte hnus a špínu slovanského folklóru ve strategii Gord
zdroj: Covenant.dev

Poznejte hnus a špínu slovanského folklóru ve strategii Gord

28. 4. 2023 14:00 | Novinky | autor: Ondřej Partl |

Jestli vám nestačí bída a deprese nepříznivého počasí posledních dní, můžete si přidat další dávku skrze včera vydaný gameplay z připravované strategie Gord.

Stejně jako v dobách minulých, i tentokrát vám vývojáři vysvětlí, že v tomto světě, který se inspiruje slovanským folklórem a mytologií, by příliš mnoho lidí bydlet nechtělo. Špína, temnota, neustálé sněžení či déšť a k tomu zástupy po krvi lačnících monster a jiných prašivců. Místo pro rekreaci to jednoduše není.

Leč členové Kmene úsvitu si příliš vybírat nemohou a v tomto světě se musí pokusit přežít. K tomu jim pomůžou hráči, kteří postupně budují osadu (gord), kterou dále rozšiřují a vylepšují. Během toho se starají o fyzické i psychické zdraví svých svěřenců a snaží se předejít jejich zbláznění a propadu do temnot. Zde lze nalézt jasné paralely s mrazivým Frostpunkem, což není náhoda, protože někteří zaměstnanci tvůrčího celku Covenant.dev jsou bývalí členové 11 bit studios.

zdroj: Team17

Taktéž se nezapře, že další lidé pracovali v CD Projektu RED, kde dělali třeba třetího Zaklínače. To se do hry propisuje skrze RPG prvky a možnost průzkumu přilehlých koutů mapy, kde dojde na plnění úkolů, náhodná setkání i sběr potřebných zdrojů. A když se vám povede modlitbami potěšit bohy, dostanete se k různým kouzelnickým schopnostem, které navýší šance na přežití.

Všechny tyto „kratochvíle“ zažijete buď v příběhové kampani, nebo ve vlastním scénáři. Ten umožní upravit valnou většinou proměnných, jako jsou hlavní cíle, velikost mapy, náročnost bojů či nebezpečnost počasí. A díky tomu, že titul podporuje procedurální generování, bude výzva vždycky trochu jiná.

Kombinace všech těchto prvků zní rozhodně lákavě. Jak moc se to ale podaří přetavit ve funkční a vtahující zážitek? To se dozvíme během léta, kdy hra vyjde nejen na PC, ale také na PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Takže zablácení nakonec budou i konzolisté.

Nejnovější články