Postapokalyptické MMO Crossout ve stylu Mad Maxe je konečně dostupné pro všechny
zdroj: tisková zpráva

Postapokalyptické MMO Crossout ve stylu Mad Maxe je konečně dostupné pro všechny

31. 5. 2017 11:12 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Akční automobilová střílečka Crossout před dlouhými devíti měsíci po několika uzavřených testech vstoupila do fáze předběžného přístupu. Časy testování jsou ale už minulostí, protože se hra přehoupla do plné verze a kromě mnoha oprav si k ostrému startu vzala i zbrusu novou frakci, za níž můžete hrát.

Pokud vás náhodou postapokalyptická řezničina à la Mad Max minula, představte si základní kostru World of Tanks s inovacemi z Robocraftu se slušnou grafikou a dostanete právě Crossout. Dva týmy různotvarých vozidel soupeří na válkou zdevastovaných mapách o klíčové lokace. Vždy je cílem vystřílet nepřátelský tým nebo jako první zabrat nějaký bod mapy.

Zábavnost hry tkví v tvorbě vlastních vozidel. Nejprve uděláte šasi, na to namontujete kola, pásy nebo třeba mechanická chodidla, doprostřed plácnete V8, sem tam nějaký kulomet, raketomet a třeba radar, opancéřujete a jdete své rezavé umění předvést ostatním hráčům.

zdroj: Archiv

Součástek jsou ve hře stovky, díky čemuž vznikají opravdu unikátní stroje, na které je radost pohledět. Současně se přidáváte do jedné z pěti frakcí soupeřících o moc v pustině. Frakce vám zajišťuje různé mise, unikátní součástky atd. Jedna je zaměřená na hbitost vozidel, druhá na pancéřování, třetí na vzdálené odstřelování…

Různými módy Crossout připomíná zmiňovaný Robocraft. Kromě klasického PvP můžete hrát v PvE proti AI nepřátelům a plnit různé mise (útok na usedlosti, obrana konvojů, ničení ropných vrtů, závody), nebo můžete splácat dohromady obří monstra – Leviathany – a s nimi se pustit proti přesile živých hráčů. Kromě nové frakce do hry právě přibylo pár nových map a samozřejmě kopec vybavení.

Autoři se dušují, že ve hře nenajdete žádnou součástku, kterou by šlo pořídit jen za reálné peníze. Každý má tak šanci vyjezdit si to, co hledá. Kdo samozřejmě čekat nechce, jednoduše si nakoupí dopředu. Crossout je nyní k dispozici na Steamu, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články