Pomozte na svět vesmírné strategii Nexus 2
zdroj: tisková zpráva

Pomozte na svět vesmírné strategii Nexus 2

1. 10. 2012 18:54 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Poněvadž první pokus o sehnání financí od hráčů na vývoj vesmírné taktické strategie Nexus 2 tvůrcům z týmu Most Wanted nevyšel, zkoušejí to nyní znovu, tentokrát už přes rozjetý Kickstarter. Jejich cílem je vybrat od hráčů investici ve výši 650 000 dolarů, což rozhodně není na podobnou hru málo. V době psaní článku mají vybráno lehce přes 61 tisíc a soudě dle zkušeností s ostatními KS kampaněmi, se budou k cílové částce propracovávat horko těžko a rozhodně by nepohrdli nějakým menším zázrakem.

Od toho jste tu ale vy, abyste projekt podpořili, pokud máte na původní Nexus: The Jupiter Incident kladné vzpomínky. A jsme tu samozřejmě i my, abychom na konto upozornění několika čtenářů (všem díky za wake up maily) šířili informaci o Nexus 2 dále, až k uším těch, co Kickstarter denně neprojíždějí stránku po stránce, jestli náhodou nepřibyl nějaký nový projekt.

Nexus 2: The Gods Awaken naváže na původní titul příběhem i hratelností, jen se posuneme o 25 let dopředu. Z vesmíru sice po zavření vesmírné brány nehrozí žádné vážnější nebezpečí, ale když to nejde zvenku, přikrade se problém zevnitř. Začnou se rodit děti s podivnými schopnosti, které postupně vytvoří jakési etnikum zvané Psis.

Někdo je nenávidí, někdo se snaží jejich schopnosti využít, ale faktem je, že jejich přítomnost v bitvě může zcela zvrátit její výsledek. Korporace napříč sluneční soustavou se začnou o tyto nadané jedince doslova přát, stará spojenectví jsou zapomenuta a všechno směřuje k dalšímu konfliktu, který s definitivní platností rozpoutají zničehožnic se objevivší lodě mechanoidů, které začnou ničit všechny lodě, na jejichž palubě se nachází příslušní nového etnika (Psis). Nedá se nic dělat, všechno to musí zase řešit hrdina původní hry Marcus Cromwell, kterého kontaktuje tajemný Angel, společně si vyhrnou rukávy a dají se boje se silami, jejichž sílu si snad ani nedovedou představit.

Tak nějak zní ve zkratce nástřel zápletky, která ozdobí hratelnost vycházející logicky ze základů původní hry. Nexus 2 bude čistě pouze o boji a taktice, nečekejte žádné sbírání surovin a management základen či lodí, jako v jiných strategiích. V pohledné grafice budete šoupat svými vesmírnými bárkami, které si budete moci upravit různými moduly pro svou specifickou potřebu, abyste to nepříteli pěkně natřeli.

Hodit se vám k tomu budou i speciální schopnosti Psis – lidi s těmito silami bude možné přiřadit k posádce lodí a zpřístupnit si tak celou sadu speciálních manévrů typu Micro Jump (teleportace na malou vzdálenost) nebo Psychic Clone (iluze lodě jako návnada pro nepřítele). Hra poběží na Unreal Engine technologii, nabídne destrukci jednotlivých částí všech lodí i vesmírných stanic a umožní vám nadefinovat vybavení a vlastnosti každé lodi vaší flotily – což v prvním dílu nešlo.

Mrkněte na promo video, co všechno vlastně tvůrci s Nexus 2 zamýšlí a klidně se v diskusi projevte, jak moc se vám to zamlouvá, nebo nezamlouvá. Většina tvůrců původní hry pořád pro Most Wanted dělá a rozhodně by se jim líbilo, kdyby si místo pitomých her pro handheldy a mobily mohli své kreativní tendence vyřádit na něčem pořádném.

A je jenom na vás, jestli jim k tomu svou investicí pomůžete, nebo ne. Pokud původní Nexus neznáte nebo už si ho nepamatujete, není nic jednoduššího, než si hru opatřit za 10 babek třeba na GoG.com. Jen bacha, velmi podstatnou součástí původní hry byl multiplayer, který už dnes ale neběží.

Nejnovější články