Political Animals nabízí drsnou politickou strategii s roztomilými zvířátky
zdroj: tisková zpráva

Political Animals nabízí drsnou politickou strategii s roztomilými zvířátky

31. 5. 2016 16:16 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Zatímco se v USA pomalu rýsuje dvojice, která se utká o post prezidenta, malé filipínské studio Squeaky Wheel zpracovává téma prezidentských voleb v na první pohled roztomilé a na druhý bezskrupulózní politické strategii Political Animals. Když se podíváte na obrázky, vidíte samá roztomilá zvířátka, která se uchází o post prezidenta. Kdo by ale řekl, že Myška vedla úspěšnou sérii benefičních akcí, z nichž financuje vydírání klíčových protivníků a ještě jí zbylo na úplatky v důležitých okrscích a Krokodýl by se neštítil ani zastrašování protivníkova volebního týmu a nebo dokonce vraždy?

Political Animals je tahová strategie, kde vyprofilujete svého kandidáte ze zvířecí říše a pustíte se do boje o prezidentské křeslo v jedné ze zemí. Zvolíte si kupříkladu základní témata, na kterých chcete stavět svou kampaň, začnete shromažďovat prostředky na kampaň skrze benefiční večírky a obrážet zemi z jednoho konce na druhý. Nejde ale jen o shromažďování peněz na kampaň, následně je musíte utratit a je jen na vás, jak se vydáte ke svému cíli.

Jistě, můžete být třeba dobrotivý Krokodýl, který hraje podle pravidel a razí jako hlavní témata podporu bezpečnosti občanů a apel na náboženskou morálku. Stejně tak se ale můžete vydat cestou, která spíše patří do House of Cards v orwellovském přestrojení. Kozlík třeba pošle hrošího bezpečáka, aby zablokoval klíčový okrsek, kde chtěl zabodovat váš soupeř, případně využije kosího agenta, aby našel nějakou špínu na Myšku a zdiskreditoval jí. A k ruce jsou samozřejmě i úplatky všeho druhu.

Hru vydávají tvůrci Democracy 3 z Positech Games a prozatím vypadá poměrně zajímavě. Alegorické znázornění tvrdého zákulisního boje v podobě zvířecích kandidátů působí spíše jako plus, protože je zjevné, že dospělým tématům se hra nevyhýbá. Nicméně nejvíce bude záležet na tom, jak propracovaný bude samotný systém předvolebního boje. Trochu se obávám opakující se hratelnosti a žonglování s několika čísly, které se rychle omrzí. Political Animals má vyjít na PC a Mac v druhé polovině roku, ještě před listopadovými americkými volbami.

Nejnovější články