Podívejte se na uniklé záběry z Dragon Age: Dreadwolf
zdroj: BioWare

Podívejte se na uniklé záběry z Dragon Age: Dreadwolf

5. 2. 2023 14:53 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Dragon Age: Inquisition rozdělil příznivce série na dva znesvářené tábory, přičemž jedni jsou ochotni na rozsáhlé RPG přísahat jako na moderní klasiku, druzí jej pejorativně označují za offline MMORPG s ohromným množstvím balastu. Buď jak buď, od vydání uplyne letos už devět let a na nástupce pořád čekáme.

Z kusých informací o vývoji nového dílu navíc bylo jasné, že rozhodně neprobíhá idylicky a projekt během let opustila celá řada důležitých osobností. Dragon Age: Dreadwolf, jak se má nové pokračování jmenovat, přeci jen vzniká v době, kdy je image studia BioWare nadranc, a právě tato hra by spolu s novým Mass Effectem měla pověst buď rehabilitovat, nebo ji definitivně pohřbít.

O Dreadwolfu jsme se koncem minulého roku dozvěděli, že už je hratelný od začátku do konce, v prosinci se autoři vytasili s novým teaserem a před několika týdny se objevila zpráva, že projekt opustil výkonný producent Mac Walters, který v BioWare působil skoro dvě dekády. Zatímco oficiální zdroje zatím o hře více méně mlčí, insideři a zákulisní hráči mají pré. Kromě různých střípků o tom, jak se Dragon Age: Dreadwolf bude hrát, se nyní vůbec poprvé můžeme přesvědčit o tom, jak to celé bude vypadat v akci.

Na Redditu se totiž uživatel s přezdívkou revanchisto pochlubil tím, že mu nejmenovaný tester poskytl dvacetiminutovou ukázku z hraní. Bohužel z ní publikoval jen několikavteřinový gif a několik screenshotů, i to ale může zvídavým fanouškům postačit k tvorbě rozsáhlých teorií. Podívat se na ně můžete zde.

Podle nedávných úniků má být soubojový systém nového Dragon Age podobný tomu z Final Fantasy XV, další zdroje pak tvrdí, že půjde daleko víc o hack & slash hru, ve které nebudete moci členy své družiny ovládat napřímo, namísto toho půjde jen vybrat schopnosti, které budou využívat.

Bohužel to nejsou jediné nepříjemné zvěsti, které se nesou éterem. Webu Insider Gaming totiž prý dva anonymní zdroje prozradily, že vydání v letošním roce je spíše nepravděpodobné. Samozřejmě je třeba všechny tyto informace brát spíše s rezervou, protože nepocházejí od oficiálních zdrojů. S ohledem na to, jak málo ovšem EA i BioWare ze hry zatím ukazují, bychom si vsadili spíše na příští či přespříští rok.

Nejnovější články