zdroj: Netflix

Podívejte se na ukázku z nového anime Cyberpunk: Edgerunners

9. 6. 2022 16:08 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

V rámci akce Geeked Week, která momentálně probíhá na Netflixu, si svou premiéru odbyl mimo jiné minutový teaser na nadcházející anime Cyberpunk: Edgerunners. Spin-off stolního RPG, potažmo jeho adaptace Cyberpunk 2077 od CD Projektu RED, má na svědomí studio Trigger (Kill la Kill, Promare). Netflix ho na své streamovací platformě uvede letos v září.

Anime na ploše deseti epizod odvypráví příběh dítěte ulice, které se snaží přežít v Night City. Metropole, kde jsou všichni posedlí tělesnými modifikacemi, mu nedává moc jiných šancí, než se stát edgerunnerem – nájemným zabijákem, který musí vzít každý kšeft, co se mu namane.

Cyberpunk: Edgerunners režíruje Hirojuki Imaiši (Dead Leaves, Promare), za designem postav stojí animátor Jó Jošinari (BNA: Brand New Animal, Akademie pro malé čarodějky). Hudbu pro anime skládá Akira Jamaoka, který stojí třeba za fenomenálními soundtracky hororové série Silent Hill.

„Vždycky jsem měl pro kyberpunkový žánr slabost, ale měl jsem problém pro něj nalézt originální námět,“ prohlásil Imaiši při prvotním oznámení před dvěma lety. „Proto jsem moc rád, že na tomto projektu spolupracujeme s CD Projektem. Nebude snadné potěšit zároveň jak fanoušky her, tak anime, ale mám rád výzvy.“

Nejnovější články