Podívejte se na nové záběry z červnového Ratchet & Clank: Rift Apart
zdroj: Insomniac

Podívejte se na nové záběry z červnového Ratchet & Clank: Rift Apart

30. 4. 2021 10:05 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Na PlayStation 5 dnes vychází Returnal, tím ale výčet letošních exkluzivit navzdory roku odkladů nekončí. Včera totiž proběhl další z tematických pásmových přenosů State of Play, který se tentokrát věnoval očekávanému Ratchet & Clank: Rift Apart od studia Insomniac a dvojici nezávislých her.

Právě Ratchetovi a Clankovi vyhradilo Sony nejvíc času a nových záběrů, přičemž se snaží přilákat jak veterány série, tak i úplné nováčky. Hlavní předností má být cestování mezi světy (díky rychlému SSD), zábavné skákání a střílení (díky DualSense) a napínavý příběh, kde musíte zachránit galaxii před zlovolným Nefariem.

zdroj: Insomniac

Na videu z hraní se podíváte právě do Nefarious City, kde Ratchet hledá Clanka, i do alternativní dimenze Sargasso, kde bydlí další ze starých známých postav - Rivet. Skákání mezi světy je opravdu téměř okamžité a hra si s prolínáním dimenzí bude pohrávat mnoha způsoby, ať už jsou jimi tzv. kapesní dimenze coby odhalitelná tajemství, nebo třeba trhliny, kam vás zatáhnou nepřátelé v rámci soubojů.

Ratchet a Rivet se také dočkají nových schopností, konkrétně Phantom Dash a běhu po stěnách, aby se po rozsáhlých úrovních mohli efektivněji a rychleji přesouvat. Ratchetovi pak nový díl do tlapek přihraje zbraň NegaTron Collider.

V Rift Apart toho na vás ale čeká ještě mnohem víc - prozkoumávání otevřených úrovní, Clankovy hádanky, výzva v arénách nebo historicky první foto mód v sérii. Nový Ratchet & Clank hráče přivítá také rozšířenými volbami přístupnosti, kdy si hru budete moct kupříkladu zpomalit, když vám bude připadat příliš obtížná nebo náročná.

Ratchet & Clank: Rift Apart vychází 11. června 2021 exkluzivně pro PlayStation 5, ve dvou různých edicích, přičemž v deluxe verzi hry najdete pětici brnění pro Ratcheta a Rivet navíc.

Nejnovější články