Po Vaporum se bratislavští Fatbot Games vrhají na boomer shooter
zdroj: Fatbot Games

Po Vaporum se bratislavští Fatbot Games vrhají na boomer shooter

15. 1. 2024 9:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Slovenské studio Fatbot Games o sobě dalo poprvé vědět v roce 2017 s výborným steampunkovým krokovacím dungeon crawlerem Vaporum, na který o tři roky později navázalo pokračování Vaporum: Lockdown. Nyní se konečně dozvídáme první drobky o jejich dalším projektu.

Popravdě jsme ale úplně první drobek dostali již v březnu roku 2022 s ukázkou tvorby jisté úrovně, aby v listopadu téhož roku dorazila fotka monitoru s úryvkem z komiksu s pěknou ilustrací smrtky. Několik dní zpátky pak světlo světa spatřila ilustrace hrobníka s příslibem, že se brzy v komiksu ukáže hlavní hrdina jejich nového projektu a světě div se, hned záhy jsme dostali rovnou záběry z hraní, na které se můžete podívat níže.

Jak se můžete sami přesvědčit, jedná se o pořádný odklon od předchozí tvorby studia. Pomalé prolézání stísněných prostor s RPG prvky střídá ryze akční hratelnost připravovaného boomeru shooteru, který očividně vzdává hold největším žánrovým klasikám z 90. let minulého století.

Navzdory zběsilosti si můžete povšimnout kreslené vizuální stránky, která se mě osobně tedy hodně zamlouvá. Nebudou chybět drsné hlášky hlavního hrdiny a z posledních let víme, že moderní retro boomer shootery umějí být po čertech zábavné (stačí si vzpomenout na loňský český Hrot). Nicméně v tuto chvíli stále ještě neznáme ani jméno hry, která se nám snad co nevidět představí v celé své kráse.

Nejnovější články