Plošinovka The End is Nigh od tvůrce The Binding of Isaac bude opět pořádně těžká
zdroj: tisková zpráva

Plošinovka The End is Nigh od tvůrce The Binding of Isaac bude opět pořádně těžká

9. 6. 2017 10:55 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Edmund McMillen je jeden z těch autorů, kteří se nebojí dělat velice nevšední, leckdy až úchylné hry. Ale většina z nich má na Steamu velice kladná hodnocení a The Binding of Isaac byl vyložený úspěch. Minulý rok započal s kolegou Tylerem Glaielem práce na střílečce 0uroboros s náhodně generovaným prostředím. Jenže po roce ve vývoji je hotových asi 10 % ze hry. Rozhodli se proto vývoj pozastavit a pustit se do něčeho jiného. A tak vznikla plošinovka The End is Nigh, která vychází již za měsíc.

The End is Nigh vypráví příběh letsplayera Ashe, který jako jeden z mála přežil konec světa. V klasickém plošinovkovém stylu se vydáte napříč více jak šesti sty (!!!) nebarevnými pochmurnými úrovněmi. Nebezpečné pro vás nebude jen samotné prostředí ve formě různých bodáků a hýbajících se plošin, ale i děsivá monstera, která vás zabíjí na každém kroku. Ash je tak trochu magor, o čemž svědčí jeho přátelský vztah se lidskými ostatky, které po cestě nachází. A svědčí o tom i správně trhlý trailer.

zdroj: Archiv

Kromě různých nechutností můžete narazit na 20 kazetek s minihrami, které si samozřejmě budete moci všechny zahrát. A pokud vám je nálož úrovní málo, čekají na vás stovky sběratelských předmětů a na 80 achievementů, z nichž některé lze získat pouze v ukořistěných minihrách. The End is Nigh se vzhlíží například v originální VVVVVV a měla by nabídnout i podobně obtížnou a frustrující hratelnost.

Hra vychází již 12 července na Steamu. Někdy později se plánuje i vydání na Switch a pokud hra uspěje, měli by se dočkat i ostatní konzolisté.

Nejnovější články