Plošinovka Giga Wrecker spojuje akci s hádankami ve světě, kde vládne fyzika
zdroj: tisková zpráva

Plošinovka Giga Wrecker spojuje akci s hádankami ve světě, kde vládne fyzika

22. 8. 2016 11:11 | Novinky | autor: Adam Homola |

V plošinovce Giga Wrecker od studia Game Freak se nebezpečné suti nemusíte bát, naopak se díky ní dostanete kupředu. Slečna – kyborg v hlavní roli totiž dokáže díky schopnosti ARCHE (ARms Creating and Handling Effect) ze sutin a nepořádku kolem sebe vytvářet zbraně a jiné objekty, které se hodí nejenom v soubojích, ale také v hádankách postavených na fyzice.

Giga Wrecker vás ve 2D světě postaví do situace, kdy se musíte jednou prostřílet a probojovat skrze spoustu protivníků, zatímco jindy se zase nepohnete ani o metr, pokud nezapojíte mozek. S hlavní hrdinkou se pohybujete ve futuristickém světě, který si právě zažil invazi tajemných robotů, a tak vám přijdou rychlé reflexy i mozek vhod.

Hra zároveň staví na fyzice, kdy můžete ničit stěny, využívat sutiny jako regulérní plošiny pro postup do dalších částí úrovně nebo lézt po vysokých útesech. A jak už bylo řečeno, fyziky využívá i celá řada hádanek, jak se můžete přesvědčit v traileru.

zdroj: Archiv

Na Steamu si zatím můžete pouze early access verzi Giga Wrecker. Tvůrci chtějí vydávat aktualizace každý měsíc, kdy jednou dojde na novou úroveň či souboj s bossem, a jindy zase na rozšíření příběhu či editor úrovní. S vydáním plné verze hry se počítá někdy na leden příštího roku, s čímž se pojí i možné zvýšení ceny, která momentálně činí 15 euro.

Hru vyvíjí a zároveň vydává studio Game Freak, která asi PC hráčům nemusí být nutně na první pohled známé, ale na konzolích a handheldech bude situace jiná. Game Freak totiž dlouhodobě působí coby primární vývojář Pokémon her, byť třeba aktuální hit Pokémon GO na svědomí neměli. Giga Wrecker je jejich druhou hrou pro PC, a zároveň i druhou hrou, kterou si sami vydávají.

Nejnovější články