PlayStation VR2 představuje své další funkce
zdroj: Sony

PlayStation VR2 představuje své další funkce

26. 7. 2022 17:00 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Nástupce headsetu PlayStation VR pro současnou generaci konzolí od Sony byl před časem oficiálně odhalen, bohužel však stále nevíme, kdy přesně dorazí na trh. Tuto otázku sice nový článek na blogu PlayStation nezodpověděl, i tak jsme se ale dozvěděli několik dalších detailů o funkcích zařízení PlayStation VR2.

Tím nejdůležitějším odhalením je v tomto případě funkce See-Through View, díky níž budete moci vypnout zobrazovaný obsah a bez sundavání headsetu se podívat po okolí, třeba při hledání ovladače. Učinit tak můžete za pomoci tlačítka na přilbě, případně vyvoláním nabídky v rozhraní konzole. Výrobce upozorňuje, že kamery na headsetu jsou určené pouze pro rozhlížení po okolí, v tomto režimu tedy nelze nahrávat.

Svůj obývák tímhle způsobem sice streamovat nemůžete, PS VR2 ale nabídne jiné nové možnosti vysílání. S připojenou PlayStation kamerkou můžete do záběru vložit i sami sebe a diváci se tak mohou dívat na vaše bezprostřední reakce při hraní.

Další důležitou funkcí je možnost upravit si rozměry hrací plochy skrz kamery v přilbě a senzory v ovladačích, případně snadno upřesnit, kde přesně končí hranice vašeho herního prostoru.

Obsah v PS VR2 lze konzumovat dvěma způsoby, buď v tradičním VR módu, kde dostanete k dispozici 360° pohled po okolí v rozlišení 4000 x 2040 s HDR při 90 Hz/120 Hz. Nebo můžete využít takzvaný Cinematic režim s virtuálním kinoplátnem v 1920×1080 s HDR při 24/60Hz, ale i 120 Hz.

Článek na blogu slibuje, že se snad brzy dočkáme dalších podrobností včetně termínu vydání a dalších her, které budou během launche k dispozici.

Nejnovější články