Pixel artová plošinovka Master Spy z vás udělá skutečné špióny
zdroj: tisková zpráva

Pixel artová plošinovka Master Spy z vás udělá skutečné špióny

2. 12. 2013 19:22 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Přepokládám, že během své videoherní kariéry už se vám leckterá hra snažila nakukat, že jste dokonalí mistři virtuální špionáže. Jenže pravda je taková, že všechny do jedné lhaly! Zmíněný titul vám může udělit pouze jedna jediná hra, která se navíc musí prodrat sítem výběru na Greenlightu. Jestli však v sobě skutečně máte všechny dovednosti, které musí bez mrknutí oka zvládat profesionální videoherní špión, si musíte ověřit v hratelném demu Master Spy.

Rozpixelovaná plošinovka, která vaše dovednosti měří milimetrovým pravítkem, slibuje celkem padesátku úrovní s myriádou nástrah nebo pixel artové animačky plné „akce, konspirace, zrady a intrik.“ Můžete je prý přeskočit, ale proč byste to dělali?! Odpověď je jasná: abyste mohli milionkrát umírat na kousnutí strážním psem nebo hynuli v rukách strážců, co se na vymezených centimetrech svých plošinek pohybují bez špetky AI. Master Spy je přeci old school, nezapomeňte. Přesto vzbuzuje nemalé sympatie.

...

Jestli se hra od týmu Turbogun Game něčím opravdu vyznačuje, pak je to hratelnost založená na milimetrově přesné navigaci prostředím, které tvůrci zamořili pastmi. Není se čemu divit, že strážní nebo pejsci nepotřebují AI. Obrazovky jsou do posledního pixelu plné pastí, mezi nimiž se musíte prohopsat do cíle, v čemž by vám měla zabránit skutečnost, že každý level je o fous obtížnější.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Pokud vám jako motivace k podpoře hry na Greenlightu nebo IndieDB nestačilo někde okolo připlácnuté video, doporučuju vyzkoušet demoverzi alfa verze, která na vás číhá přímo za tímto odkazem. Anebo si na Greenlightu alespoň prohlédněte vkusné GIFy, což je obrázkový formát, který zná půlka internetu díky všemožným vtipálkům, ale videohry na něj trestuhodně zanevřely. Ke zmíněné demoverzi už jenom dodám, že je hratelná v prohlížeči (Chrome) a nemusíte tedy nic stahovat. Kromě kalhot, když vám Master Spy opravdu nepůjde. Ale proč byste to dělali, když brod je ještě daleko, stejně jako vydání hry samotné.

A kdyby vás zajímalo, kde tvůrci z Turbogun nabrali tak skvělý hudební doprovod, pak k tomu řeknu jediné: Sferro.

Nejnovější články