Parádní audiovizuální střílečka Rez Infinite se znenadání objevila na PC s podporou VR
zdroj: tisková zpráva

Parádní audiovizuální střílečka Rez Infinite se znenadání objevila na PC s podporou VR

10. 8. 2017 11:15 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Původní Rez vyšla již v roce 2001 pod záštitou Sega a jedním z jejích tvůrců byl i Tetsuya Mizuguchi. Ten před třemi lety opustil společnost Q Entertainment, aby si založil své vlastní vydavatelství Enhance Games, přes které loni vydal exkluzivně pro PlayStation 4 novou verzi této hry pod názvem Rez Infinite. Střílečka s důrazem na vizuální efekty a elektronickou hudbu se dočkala opravdu vřelého přijetí, takže není divu, že zavítala i na počítače.

Ono není úplně snadné vystihnout podstatu Rez Infinite slovy, protože veškerou svojí parádu a úchvatnost do vás pumpuje strhujícím vizuálem, ve kterém se snoubí geometrické tvary hrající všemi barvami s výbuchy částicových efektů. Oku lahodící podívanou podporuje jemný, melodický doprovod elektronické hudby, který udává příjemné tempo.

Když se tak koukám na přiložený trailer, přijde mi hratelnost vlastně vedlejší. Poletování 3D prostorem a střílení všeho, co se hýbe za vašimi zády, zní v porovnání s audiovizuální stránkou (běžící v 60 FPS při rozlišení 4K) jen jako nutný doplněk starající se o progresy.

zdroj: Archiv

Náplní Rez Infinite je stejných pět oblastí známých z původního Rez, které doplnila zcela nová úroveň Area X, 3D ozvučení a možnost rozhlížet se kolem sebe po stisku klávesy „V“. A protože loňská PS4 verze podporovala PSVR, ani virtuální realita na PC nebyla ošizena.

Hra ji přímo nevyžaduje, ale budete-li chtít, můžete si tu celou parádu užít s Oculus Rift nebo HTC Vive brýlemi na hlavě. K ovládání hry vám pak poslouží klávesnice s myší, gamepad, ale i ovladače u VR. V plánuje i virtuální realita Daydream od Google.

Rez Infinite si již nyní můžete pořídit na Steamu a ze stránek Oculu ve slevě za 20 dolarů. Za týden se cena zvedne na 25 dolarů. Do té doby při koupi obdržíte i DLC zdarma, které obsahuje soundtrack z nových úrovní, výňatek z artbooku a wallpapery. Ze stránek iam8bit si pak můžete pořídit jednu z 888 kopií sběratelské edice, která obsahuje soundtrack na kazetě.

Nejnovější články