Ovládněte středověké Japonsko v hardcore strategii Sengoku Jidai: Shadow of the Shogun
zdroj: tisková zpráva

Ovládněte středověké Japonsko v hardcore strategii Sengoku Jidai: Shadow of the Shogun

12. 4. 2016 10:55 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Další kousek pro náročné stratégy z dílny Slitherine Software zamíří do středověkého Japonska, přesněji řečeno do období Sengoku, vleklé občanské války, která vznikla po pádu šógunátu Ašikaga. Stane se tak v tahové strategii Sengoku Jidai: Shadow of the Shogun, ovšem ta se neomezí jen na japonské ostrovy a v dalších kampaních vybojujete i válku Imdžin, kdy Japonsko napadlo Koreu a následně se střetlo s intervenujícími čínskými jednotkami.

Hra se rozděluje na strategickou a taktickou část. V té taktické bojujete na čtvercové mapě, po níž táhnete s jednotlivými šiky vojáků. Schematicky přehledné bojiště doplňují pěkné dobové malby, které reprezentují jednotky. Jakkoliv se ale bitvy rozhodují na taktické mapě, na té strategické se rozhoduje celá válka.

Musíte se starat o zásobování, terén, na němž se můžete dostat do boje, o ekonomické zásoby svého klanu apod. Vaše rozhodnutí na strategické mapě určují, s jakými jednotkami válčíte na té taktické. Jaké bude jejich složení, počet i morálka. Výkon vašich vojáků mohou ovlivnit i generálové, kteří samozřejmě vychází z reálných osobností.

K dispozici bude trojice kampaní, kromě období Sengoku zde bude i zmíněný útok na korejskou dynastii Čoson a následná válka se silami upadající čínské dynastie Ming. Nicméně nebudete omezeni jen na zmíněné kampaně. Najdete zde i jednu sandboxovou, patnáct historických bitev a skirmish bitvy. Systém Skirmish misí si hraje s myšlenkou „co kdyby,“ a tak si v rámci náhodně generovaných bojišť můžete vyzkoušet střety s jinými armádami. Kromě japonských klanů zde najdete rebely z Ikkó-ikki, piráty Wo-kchou, již zmíněné jednotky Čoson, čínské Mingy, východní a západní Mongoly, Džürčeny a Mandžue.

V rámci skirmish scénářů, kde tyto armády půjde použít, bude možné zažít jak tradiční bitvu, tak i útok na obranné postavení protivníka nebo naopak, scénář, v němž čekáte na posily a nebo kde na ně čeká nepřítel apod. Navíc půjdou scénáře hrát jak v singleplayeru, tak i s druhým hráčem přes PBEM servery Slitherine. A aby vás nečekala jen frustrace z příliš těžkých a nebo naopak lehkých střetů, Sengoku Jidai nabídne šest stupňů obtížnosti.

Za hrou stojí dvojice autorů – Jason Ng, který je aktivním členem komunity kolem her z dílny studií Slitherine a především pak Richard Bodley Scott, který stojí za designem populárních sérií jako Fields of Glory a Pike and Shot. Zdá se, že by se mohla rodina hardcore strategií mohla rozšířit o další slibný kousek. Navíc, na vydání Sengoku Jidai: Shadow of the Shogun nebudete čekat dlouho, hra vyjde na Steamu 19. května.

zdroj: Archiv

Nejnovější články