Outriders si posvítí na podvodníky. Dostanou permanentní cejch
zdroj: Square Enix

Outriders si posvítí na podvodníky. Dostanou permanentní cejch

27. 3. 2021 10:17 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Kooperativní akce Outriders se blíží mílovými kroky a do jejího vydání zbývá necelý týden. Autoři z People Can Fly nyní připomínají nejen přesné časy launche a detaily Day 1 patche, ale také představují svůj systém boje proti cheaterům.

Hra vychází 1. dubna na PC, Stadii a současné i minulé generaci konzolí. Konzolové platformy se odemknou o půlnoci lokálního času, na PC bude launch unifikován na 17. hodinu odpolední našeho času.

Pokud si chcete hru preloadovat, můžete tak na Xboxu učinit už během dnešního dne. Majitelé platforem PlayStation dostanou tuto možnost 48 hodin před spuštěním, na Steamu zatím není termín preloadu určen a Epic jej neumožní vůbec.

V rámci prvního velkého patche se můžete těšit na úpravu celé řady chyb, které postihly demoverzi, jako je nekonzistentní framerate (zejména v animacích), oprava celé řady bugů a lepší vyvážení. 

Zajímavým mechanismem je zmíněná ochrana proti cheaterům, kteří se objevili dokonce už i v demu. Pokud se ukáže, že podvádíte, nebudete se moci zapojit do matchmakingu s hráči, kteří hrají fér. I v singleplayeru ovšem budou mít cheateři nenápadný, přesto ale viditelný vodoznak, který případný záznam ze hry označí pro diváky.

Autoři říkají, že z 2 milionů hráčů, kteří demo zkusili, bylo asi jen 200 cheaterů. Mezi podvodné praktiky se bude počítat úmyslné spouštění hry bez anti-cheat programu EAC, modifikace herních dat za účelem vylepšení postavy a užívání různých trainerů a jiných externích programů. Vývojáři slibují, že budou potenciální podvodníky pečlivě zkoumat, a to i v případě jedinců, kteří budou příliš často vyhazováni ze společných her.

Outriders budou hned v den vydání k dispozici ve službě Xbox Game Pass na současné i minulé generaci konzolí od Microsoftu.

Nejnovější články