Otec Dead Space odchází po neúspěchu The Callisto Protocol ze studia Striking Distance
zdroj: Vlastní foto autora

Otec Dead Space odchází po neúspěchu The Callisto Protocol ze studia Striking Distance

21. 9. 2023 13:00 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Když Glen Schofield v roce 2019 zakládal studio Striking Distance, určitě si budoucnost maloval jinak. Tým se měl původně postarat o příběhový spin-off sloužící k prohloubení univerza populární battle royale PlayerUnknown's Battlegrounds, nakonec se ale vydal do vod žánru, kde se Schofield cítil daleko jistější v kramflecích.

Tři roky práce vyvrcholily loni v prosinci vydáním vesmírného sci-fi hororu The Callisto Protocol. A byť se nejednalo o vyloženě špatnou hru (Pavla například velmi bavila a v recenzi ji oznámkoval osmičkou), žádné všeobecné nadšení publika ani nákupní šílenství bohužel nepropuklo.

Korejský vydavatel Krafton očekával, že titul, jehož vývoj v přepočtu přišel na necelé čtyři miliardy korun, prodá alespoň pět milionů kopií. Predikce se však nenaplnily a poslední zveřejněný údaj zmiňuje pouhé dva miliony prodaných kusů.

Důvodů nízkých prodejů bude určitě víc, ale rozhodně jim nepomohl například fakt, že pouhý měsíc po vydání The Callisto Protocol dorazil také remake Dead Space, tedy hra s velmi podobným zaměřením, ale mnohem zvučnějším jménem a kvalitnějším zpracováním.

Tak či tak, tvůrci svůj horor poté ještě rozšířili o několik DLC, což však nepříznivou finanční situaci nezachránilo a studio o několik měsíců později zasáhla vlna propouštění. Seznam odcházejících lidí nově rozšířil i zakladatel studia Glen Schofield. Není sám, studio navíc opouští také jeho finanční a provozní ředitelé. Všichni tři prý dobrovolně.

Samotný Schofield pak svůj odchod označil za „hořkosladký“, ale dodal, že si je jistý, že studio zůstane v dobrých rukách. Na vedoucí pozici ho nahradí Steve Papoutsis.

Nejnovější články