One Dog Story je příběh psího hrdiny, co pátrá po své minulosti
zdroj: tisková zpráva

One Dog Story je příběh psího hrdiny, co pátrá po své minulosti

14. 1. 2016 18:45 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Údajně nejlepší přítel člověka většinou plní ve hrách roli druhých houslí, když hlavně doprovází hlavního hrdinu. Ne však v akční plošinovce One Dog Story, která představuje psa jakožto hlavního hrdinu, co musí odhalit svou minulost a snad i zachránit svět. Nejdříve ale musí v kickstarterové kampani vybrat od potenciálních zájemcům 30 tisíc dolarů...

Pes se jménem EO-43 (alespoň to bylo napsáno na schránce, ve které procitl do plného vědomí) pochází z tajné podzemní vědecké laboratoře. Co se tam dělo, to je záhadou, jisté však je, že se semlelo něco neočekávaného, což umožnilo EO-43 útěk na svobodu s pomocí olova a v pixel-artovém zpracování za doprovodu ujetého hudebního doprovodu, jehož ukázku můžete slyšet například na Soundcloudu.

Vývojáři kickstarterovou kampaní lákají backery na průzkum obsáhlé podzemní laboratoře, ve které se dočkají interaktivního prostředí, příběhu inspirovaného smrtí domácího mazlíčka v dětství jednoho z autorů, řady zbraní a nepřátel. Lokace ale nabídnou i nápomocné NPC postavy, přičemž každá z nic má mít vlastní příběh i motivaci. Dialogy a volby hráče též mají ovlivnit i zakončení příběhu, který má několik verzí.

Tvůrci chtějí rovněž zájemcům nabídnout několik různých herních přístupů v odlišných prostředích, takže se hráči podívají pod vodu, zalétají si s jetpackem a tak dále. Slibují též RPG elementy, souboje s bossy a obecně pestrou hratelnost a žánrový mišmas, jak je v dnešní době běžné.

Jestli něco takového může fungovat, se můžete přesvědčit díky demoverzi, která je na Kickstarter stránce k dispozici pro uživatele prohlížečů Chrome, Firefox a Opera. Videa ze hry najdete na YouTube kanále tvůrců.

Nejnovější články