Nový Rocksmith vás nechá jamovat s virtuální kapelou
zdroj: tisková zpráva

Nový Rocksmith vás nechá jamovat s virtuální kapelou

11. 6. 2013 18:00 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Ubisoft na základě nijak nedoloženého výzkumu tvrdí, že 95 % majitelů Rocksmith na konto cvičení ve společnosti zmíněné hry zlepšilo své schopnosti v hraní na kytaru. Dá se předpokládat, že by k tomu došlo i při obyčejném cvičení bez návaznosti na Rocksmith, ale život na „kdyby“ nehraje. Je tu momentálně 1,4 milionu lidí, kterým se první hra zalíbila a Ubisoft počítá, že se tento počet skrze Rocksmith 2014 ještě rozšíří. Hra vyjde na PC, PS3, X360 a Mac letos v říjnu hned s několika novinkami, potažmo spíše úpravami.

Rocksmith 2014 uvedl na tiskovce Ubisoftu kytarista Jerry Cantrell z kapely Alice in Chains, jejíž singl Stone z poslední desky The Devil Put Dinosaurs Here je jednou z mála doposud potvrzených skladeb v soundtracku, který bude dohromady čítat okolo 50 kousků. Jejich seznam bude postupně odhalován na této stránce, už nyní mezi nimi nechybí kousky od Boba Dylana, Oasis, The Smashing Pumpkins a tak dále. Úplně jsem ale zapomněl – co tedy Rocksmith 2014 nabídne nového?

Přepracované rozhraní, abyste se v něm lépe vyznali nejenom v menu, ale hlavně byli lépe informovaní o tom, co právě hrajete a hlavně, jak to hrajete. Upravený Riff Repeater vám umožní přímo v songu měnit celou řadu aspektů od rychlosti sekce, po obtížnost, abyste se lépe a rychleji učili. Opět přepracovaný byl Master mód, umožňující snadnější učení songů zpaměti.

...

Ani nemluvím o tom, že díky spolupráci s firmami Marshall, Eden či Orange bude širší nabídka použitelných efektů, a nově budou v nabídce i některé minihry v rámci prvku Guitararcade – měli by vám mimo jiné pomoci s vaší obratností při hraní. Na konec jsem si ale nechal úplnou novinku – Session mód. Můžete si v něm naklikat virtuální kapelu, která bude dynamicky reagovat na to, co hrajete, což by vás měl naučit improvizaci a hraní ve společnosti dalších nástrojů. Nic víc Ubisoft o duhém Rocksmith titulu neřekla, ale prozatím to stačí.

Dění okolo letošní E3 můžete sledovat v našem E3 2013 speciálu, a na videa pak můžete koukat na Games TV.

Nejnovější články